Illalla tv:ssä: Leffa suomalaisen kansantaiteilijan elämästä – ”Vuoden paras kotimainen elokuva”

IMDb-arvosana on 6,3.

3.12.2023 07:30

Illalla voi katsella televisiosta elokuvan Juice (2018).

Väkevä henkilökuva taiteilija Juice Leskisestä, joka kuului Suomen tunnetuimpiin muusikoihin. Elokuva keskittyy niin Juicen yksityiselämään kuin hänen uraansakin, ja se palkittiin kolmella Jussilla vuoden 2019 gaalassa.

Näyttelijöinä muun muassa Riku Nieminen, Iida-Maria HeinonenPekka StrangSilmu StåhlbergAntti Tuomas HeikkinenAnnaleena Sipilä sekä Ilkka Heiskanen. Ohjauksesta vastaa Teppo Airaksinen.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Käsikirjoituksessa on otettu taiteellisia vapauksia, ja esimerkiksi Marjan hahmo perustuu useihin eri henkilöihin. Juicen ja Harri Rinteen välinen nokittelukin on pitkälti mielikuvituksen tuotetta. Nämä taiteelliset ratkaisut ovat kuitenkin täysin perusteltuja, sillä näin tarinaan on saatu jännitteitä ja käänteitä.

Dialogi on kautta linjan luontevaa ja uskottavaa, ja siitä puuttuu suomalaisille elokuville ominainen jäykkyys ja teennäisyys. Niemisen ohella etenkin Pekka Strangin roolisuoritus jää vahvasti mieleen.

Juice on surumielinen ja hallitusti ohjattu kokonaisuus, jossa ei turhia kaunistella. Siinä näytetään enemmän menestyksen varjopuolia kuin itse menestystä. Lopputulos on kenties vuoden paras kotimainen elokuva.”

Tulevat lähetykset:

  • Su 03.12.2023 klo 21.00, JIM

Alla traileri. Lue myös: Ohjaaja Teppo Airaksinen kertoo, miten Juice-elokuvan ainutlaatuinen tunnelma ja ajankuva syntyivät – Episodi.fi

Lisää luettavaa