Illalla tv:ssä: Legendaarinen toimintaelokuva teki näyttelijästä todellisen supertähden – joutui myöhemmin Hollywoodin hylkäämäksi

IMDb-arvosana on 7,6.

25.12.2021 09:00

Illalla esitetään televisiosta toimintaelokuva Tappava ase (1987). Leffa kiidätti Mel Gibsonin supertähteyteen.

Tarinassa kaksi poliisia, ongelmainen Vietnam-veteraani ja eläkepäiviään odottava perheenisä jahtaavat vaarallista huumepomoa. Suosittu leffa synnytti kolme jatko-osaa.

Ohjaajana toimii Richard Donner. Näyttelijöinä nähdään Gibsonin lisäksi Danny Glover, Gary Busey, Mitchell Ryan, Traci Wolfe, Darlene Love ja Tom Atkins.

Gibsonin supertähteys koki aikoinaan kovan kolauksen henkilökohtaisten sekoilujen vuoksi. Tilanne on tosin ehkä parantunut siitä mitä se joskus oli. Asiaa lienee ehkä auttanut Gibsonin loistavat ohjaustyöt.

– Luulen, että hän on joutunut showbisneksen mustalle listalle, ohjaaja-käsikirjoittaja Shane Black tuumi vuonna 2016.

– Ihmiset eivät varmaankaan halua työskennellä hänen kanssaan, hän jatkoi.

Gibson pidätettiin aikoinaan rattijuoppoudesta Kaliforniassa ja kun poliisit avustivat tähteä ulos autosta, hän möläytti kuuluisat sanansa: ”*itun juutalaiset… juutalaiset ovat vastuussa kaikista sodista maailmassa.”

Gibson pyysi myöhemmin anteeksi kommenttiaan ja on tavannut juutalaisjohtajien kanssa. Tähti ei kuitenkaan ole ehkä täysin palautunut tuosta kommentistaan takaisin pinnalle – ainakaan näyttelijän ominaisuudessa.

Elokuva näkyy Avalta kello 21.10. Alla traileri.

Lisää luettavaa