Illalla tv:ssä: Mikä oli kentiläisen kylän arkeen iskeneen rikosaallon takana?

Hymyt hyytyvät.

24.2.2023 18:45

Jos tylsä arki on alkanut painaa liiaksi, tänään siihen tuo lievennystä idyllisen englantilaiskylän elämänmeno. Larkinin perheen (The Larkins) arki on täynnä iloisia hymyjä ja ahkerointia, vaikka heidän yhteisössään asuu myös yrmeä ja viinaksille perso kirkkoherra, pitkän rikosreksiterin omaava ukko Nunn sekä monta muuta jossain määrin hankalaa persoonaa. Joku heistä on myös päättänyt alkaa erityisen ikäväksi aivan joulun alla, sillä Larkinien kotikylää piinaa varsinainen rikosaalto uuden kauden alkajaisiksi.

Unelmaisen pehmeän suodattimen läpi kuvatut kohtaukset, isosti elehtivät ihmiset suurine persoonallisuuksineen ja satumaisen onnekkaasti etenevät juonenkulut ovat osa Larkinin perheen viehätystä. Tässä on sarja, jota katsoessa aivot voi kääntää nollille, sillä kaikki on tehty viimeisen päälle ihastuttavaksi, kivaksi ja yksinkertaiseksi. Ihan kuin 1950-luvulla, sarjan tapahtuma-aikana, tosiaan olisi eletty kultaista aikaa. Toisaalta, näiden seikkojen takia tätä sarjaa ei missään tapauksessa voi suositella riipivää realismia etsivälle katsojalle, eikä kenellekään, joka kaipaa enemmän älyllistä haastetta kuin hyvin tuotettua ns. pullamössöä.

Mm. Kiljusen herrasväen ja Heinähatun ja Vilttitossun seikkailujen lapsenomaisuuden ja hassun riehakkuuden mieleen tuovasta Larkinin perheestä esitetään Ylellä tästä illasta eteenpäin toista tuotantokautta. Kyseessä on H. E. Batesin (1905-1974) tekstin uusin versiointi, jonka näyttelijöinä nähdään mm. Joanna Scanlan, Bradley Walsh, Lydia Page, Peter Davidson, Sabrina Bartlett ja Tony Gardner.

 

Larkinin perhe (kausi 2.) Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 24.2.23 klo 19.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa