Illalla tv:ssä: Pelileffan toteutus meni taas mönkään vaikka tietokonegrafiikkaa vältettiinkin – leffassa nähdään päätä huimaava stuntti

IMDb-arvosana on 5,6.

5.3.2023 11:00

Illalla esitetään televisiosta pelisarjaan perustuva toimintaelokuva Assassin’s Creed (2016).

Kuolemaan tuomittu Callum Lynch päätyy Animus-projektiin, jossa kartoitetaan mullistavan teknologian avulla koehenkilön geneettistä muistia. Käy ilmi, että hänen esi-isänsä oli salamurhaaja, joka taisteli 1400-luvun Espanjassa temppeliherroja vastaan. Lynch lähetetään menneisyyteen etsimään mahtavaa taikaesinettä, Eedenin omenaa.

Pääosissa nähdään Michael Fassbender, Marion Cotillard sekä Jeremy Irons. Ohjauksesta vastaa Justin Kurzel.

Episodin kahden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Lopputuloksena on sekava ja ontuva, paikoittain näyttävä mutta ennen kaikkea erittäin typerryttävä toimintaseikkailu, joka ei kuitenkaan ole kovin toiminnallinen eikä varsinkaan seikkailullinen. Omituisen sillisalaatin kruunaa jotakuinkin pökkelö näytteleminen.”

Leffassa vältettiin tietokonegrafiikan käyttöä ja 80 prosenttia on aitoa kuvaa. Elokuvassa nähdäänkin ainakin yksi huima hetki, sillä stuntin elokuvassa tekemä vapaapudotus on pisin (38 metriä) todella pitkään aikaan.

Stunt-ammattilainen Dar Robinson (1947–1986) pitää hallussaan elokuvahistorian korkeimman hypyn ennätystä 67 metrillään. Se tapahtui vuoden 1981 elokuvassa Sharky hoitaa homman.

Elokuva on myös Disney Plussassa, Prime Videossa, Elisa Viihde Viaplayssa ja Ruutu Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 05.03.2023 klo 21.00, Sub

Lue myös: Austin Butler kertoi Tarantinon vaativasta koe-esiintymiskäytännöstä – lopussa odotti halaus! – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa