Illalla tv:ssä: Raaka kostoisku uhkaa huippupeliä

Kansainvälinen tiimi tarttuu toimeen.

21.4.2023 16:01

Saksan kolmanneksi suurimman kaupungin sykkeessä riittää kertomuksia. Yksi tapaus kuitenkin nousee ohi muiden ainakin sen aikalaisten mielissä: vuoden 1972 kesäolympialaisten terrori-isku. Sen 50-vuotispäivään liittyen valmistunut Münchenin ottelu (Munich Games) aukoo traumaa nykypäivän näkökulmasta.

Kuusiosainen sarja seuraa kisojen muisto-otteluun valmistautuvaa viranomaisryhmää. Israelilaiset ovat epäluuloisia saksalaiskollegoiden kyvykkyyden suhteen. Matsiin on vain muutama päivä, mutta israelilainen it-asiantuntija Simon (Yousef Sweid) on löytänyt pimeän verkon kätköistä hälyttävän videon – se on toimintapelistä, johon on mallinnettu hämmentävän tarkasti muisto-ottelun kenttä ja sen turvatoimet.

Eipä aikaakaan, kun miehelle järjestetään paikka kansainvälisessä turvatiimissä. Mutta piilottelevat terroristit eivät ole ottelun ainoa uhka. Hupeneva aika ja niin ryhmän kuin kilpailijajoukonkin sisäiset jännitteet ovat kaataa koko ajatuksen ystävällismielisestä ja hyvähenkisestä urheilutapahtumasta.

Michael Aviramin ja Berlin Alexanderplatz -kirjoittaja Martin Behnken Münchenin ottelu muistuttaa rakenteeltaan paljon Showtimen huippusarjan Isänmaan puolesta (Homeland) ensimmäisiä kausia. Keskeiset henkilöhahmot ovat vahvoja ja mielenkiintoisen monisyisiä. Hahmogalleriasta löytyy niin selvästi syyllisen oloisia tapauksia kuin heitä, joiden todellisia aikeita voi olla vaikea havaita vielä ensimmäisissä jaksoissa. Tämä seikka auttaa sarjaa pitämään katsojan otteessaan pitkälle loppuun asti.

 

Münchenin ottelu Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 21.4.23 klo 22.00 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa