Illalla tv:ssä: Uudet sairaanhoitajat saavat todellisen tulikasteen

ICF Films/ Yle

Draamaa ensiavussa.

Onhan näitä nähty: Teho-osastoa, Sairaalan sykettä, Greyn anatomiaa ja lukemattomia muita, mutta silti aina jostakin putkahtaa uusi sairaalaympäristöön sijoitettu tv-sarja. Vaihtelevien potilastapausten kautta on kuitenkin kätevää esitellä elämän koko kirjoa ja pitää katsojan mielenkiintoa yllä aina uusin pikku tarinoin.

Kanadalainen Nurses – Nuoret sairaanhoitajat on uudempia tulokkaita lajityyppiin (2020). St. Maryn sairaala on sykkivä tapatumaympäristö, jossa myös suurin osa sarjan keskeisistä hahmoista on noviiseja. St. Maryn ensiavussa aloittaa kourallinen uusia hoitajia: mm. menneisyydestään jotakin salaileva Grace (Tiera Skovnye, Riverdale), hikipinko Nazneen Khan (Sandy Sidhu, Legends of Tomorrow) ja ex-ammattijalkapalloilija Keon (Jordon JohnsonHinds, Pukumiehet). Jälkimmäinen onnistuu tyrimään uudella urallaan enemmän kuin kentällä jo ensimmäisenä päivänä.

Sarjan vakituisessa hahmogalleriassa ei varsinaisesti ole yllätyksiä. Tämä pakka on koottu kuin haluten tarjota jokaiselle sarjan katsojalle vähän jotakin kuumista kundeista kuumiin typyihin, päsmäreistä pehmoihin jne. Nurses – Nuoret sairaanhoitajat pysyttelee ainakin alkuun turvallisilla vesillä myös juonenkuljetuksen suhteen. Saman lajityypin sarjoja ahmineet osaavat todennäköisesti arvata ennalta, esim. milloin ruudussa lentää visva, tai milloin taas joku hahmoista päätyy vuodattamaan tunteitaan toiselle.

Arvattavuus on myös tämän sarjan etu. Moni väittää, ettei vaikkapa lue sensaatiojulkaisuja, mutta lukee niitä silti, koska tietää saavansa niistä jotakin – vahingoniloa, vertaistukea tai inhon puistatuksia. Nurses toimii jokseenkin samaan tapaan, eikä ole tässä tehtävässään ilmeisesti epäonnistunut, sillä sarjalle on luvattu myös toinen kausi.

 

Nurses – Nuoret sairaanhoitajat Yle tv1:llä perjantaisin 15.1.21 klo 19 alkaen ja koko kausi myös Yle Areenassa.