Illalla tv:ssä: Viihdyttävä ysärin toimintaleffa hämmentää – arvasi tulevaisuuden ja koronamaailman hämmästyttävän tarkasti

IMDb-arvosana on 6,7.

17.3.2023 12:58

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Demolition Man (1993). Leffa on huippuvauhdikas tieteisjännäri tuomion saaneista ja vuosikymmeneksi syväjäädytetyistä murhamiehestä ja poliisista, jotka palaavat omiin puuhiinsa vuoden 2032 rauhaa rakastavassa San Angelesissa.

Ohjaajana Marco Brambilla. Pääosissa Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Sandra Bullock, Nigel Hawthorne, Benjamin Bratt sekä Bob Gunton.

Elokuvasta voi halutessaan löytää yhtymäkohtia omaan aikaamme. Kiroilusta sakotetaan, jonka voisi yhdistää nykypäivän poliittiseen korrektiuteen. Lisäksi leffa heijastelee korona-aikoja.

Elokuvassa vuoden 2010 valtava maanjäristys laukaisee loputtoman tautien ja virusten virran, joka tyhjentää kadut ja tuhoaa ravintola-alan. Taudin leviämisen estämiseksi San Angeles on kieltänyt kaikenlaiset fyysiset kontaktit, kuten suudelmat, halaukset ja kädenpuristukset.

Joukkokokoontumiset, juhlat ja urheilu ovat niin ikään rajoituslistalla. Lihan syönti on myös kielletty, mutta näin ei sentään ainakaan vielä ole päässyt käymään.

Elokuvassa on myös kohtauksia, joista voi vetää yhtymäkohtia videoneuvottelujen tunkeutumisesta ihmisten jokapäiväiseen elämään. Kaupungin suosituin radioasema puolestaan soittaa vain lyhyitä renkutuksia, aivan kuin se heijastelisi kyvyttömyyttä keskittyä mihinkään 30 sekuntia kauempaa.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 17.03.2023 klo 22.45, MTV3

Lue myös: Muistatko vielä Gilmoren tytöt -sarjan Lauren Grahamin, 56? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: The National News

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa