Illan toiminnallisessa teinidraamassa yksi päähahmoista kuoli kuvausten aikana – tarinassa kapinoidaan sortoa vastaan

IMDb-arvosana on 6,6.

Illalla esitetään toimintaelokuva Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 1 (2014).

Huippusuositun Nälkäpeli-toimintaelokuvasarjan kolmannessa osassa Katniss Everdeen nousee vastahakoisesti kapinaliikkeen symboliksi, Matkijanärheksi. Hän jatkaa taisteluaan korruptoitunutta presidentti Snowta vastaan, tällä kertaa kapinallisjohtaja Alma Coinin rinnalla. Onnistuvatko Pääkaupungin julmuudet herättämään vastarinnan uusiin liekkeihin?

Pääosissa nähdään Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson sekä Donald Sutherland. Ohjauksesta vastaa Francis Lawrence.

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

”Hahmoja on itse asiassa niin paljon, ettei päähenkilö Katniss edes mahdu mukaan elokuvan tärkeään – ja lähes ainoaan – toimintaseikkailujaksoon, joka sen vuoksi ei tunnu yhtä tärkeältä kuin sen tarinallisesti pitäisi olla. Katniss ei silti jää syrjään, sillä elokuva on alusta loppuun asti vahvasti eläytyvän Jennifer Lawrencen show’ta. Hän pitää kokonaisuutta kasassa ja paikkaa intensiivisyydellään kevyempien ja värikkäämpien Nälkäpeli-elementtien katoamista ja korvautumista teiniangstisilla ihmissuhde-elementeillä.”

Elokuvassa nähdään myös Philip Seymour Hoffmann, joka kuoli viikkoa ennen kuvausten päättymistä. Hänen loput repliikkinsä annettiin muiden näyttelijöiden lausuttavaksi.

Elokuva esitetään Herolta klo 19.00. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut