Illalla tv:ssä: Vuosikymmenen suosituimpia leffoja, mutta jakaa silti mielipiteet – tähti sai jatko-osasta 20-kertaisen palkan

IMDb-arvosana on 7,2.

Illalla esitetään televisiosta Nälkäpeli (2012). Se on tämän vuosikymmenen menestyimpiä elokuvia ja se käynnisti kokonaisen elokuvasarjan. Leffa teki niin ikään Jennifer Lawrencesta suuren Hollywood-tähden.

Ensimmäisessä osassa nuori Katniss Everdeen joutuu keskelle karmivaa tosi-tv-kilpailua. Nuoret laitetaan kilpailemaan toisiaan vastaan siihen asti, kunnes vain yksi on hengissä. Elokuva perustuu Suzanne Collinsin samannimiseen kirjaan.

Leffojen kuvauksissa saattaa monesti tapahtumia monenlaisia kommelluksia. Lawrence meinasi muun muassa tukehtua savuiseen tunneliin Nälkäpeli-kuvauksissa. Se ei jäänyt kuitenkaan ainoaksi mokaksi.

Lawrence alkoi jossain vaiheessa kehumaan kanssanäyttelijälleen Josh Hutchersonille, että hän pystyisi potkaisemaan hänen päänsä yli. Hutcherson antoi luvan, mutta toisinhan siinä kävi. Lawrence potkaisi vahingossa Hutchersonia suoraan päähän, jonka vuoksi hän sai aivotärähdyksen.

Lawrence sai tästä elokuvasta palkkioksi 500 000 dollaria. Jatko-osassa hänen tienestinsä oli jo 10 miljoonaa dollaria.

Elokuva näkyy Hero-kanavalta tänään 17.8.2019 kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut