Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson pitää Jimmy Carrin kohun aiheuttanutta holokaustivitsiä ”syvästi häiriintyneenä”

Jimmy Carrin kohuvitsi aiheuttaa edelleenkin keskustelua.

10.2.2022 22:02

Jimmy Carr joutui myrskyn keskelle, kun hänen joulukuussa julkaistusta Netflix-spesiaalistaan His Dark Materialsista lähti leviämään holokaustivitsi. Downing Street, eli pääministeri Boris Johnsonin ministeriö otti kantaa kohuun.

Ministeriöstä kysyttiin, pitäisikö Netflixin poistaa koko show tarjonnastaan.

– Se on heidän asiansa. On kuitenkin selvää, että mielestämme holokaustin kauhuista vitsaileminen on anteeksiantamatonta, Johnsonin tiedottaja kertoi.

Kohutussa vitsissä Carr kertoo, kuinka holokaustin raakuuksissa menetettiin kuuden miljoonan juutalaisen henki. Tämän jälkeen Carr toteaa, että ”oli holokaustissa jotain hyvääkin, nimittäin tuhannet romanit kuolivat samalla.”

– Tällaiset kommentit ovat syvästi häiriintyneitä ja on täysin anteeksiantamatonta vitsailla kansanmurhalla. Hallituksemme aikoo koventaa toimenpiteitä niitä suoratoistopalveluita ja sosiaalisia medioita kohtaan, jotka eivät poista vahingollista sisältöä, tiedottaja sanoi.

Lähde: Sky

Lisää luettavaa