”Jää mieliin päiväkausiksi” – Vahva kotimainen elokuva nyt ensi kertaa tv:ssä

IMDb-arvosana 6,6.

17.12.2022 06:30

Vuonna 2021 valmistunut Guled & Nasra on suomalaisen Bufo-yhtiön tuotanto, mutta se on ennen kaikkea kansainvälinen elokuva. Afrikkaan sijoittuvassa elokuvassa puhutaan somalin kieltä, ja rahoitusta on saatu Saksasta ja Ranskasta.

Ohjaaja Khadar Ayderus Ahmed on somalitaustainen mutta asuu Suomessa. 

Cannesin Kriitikoiden viikolla esitetty ja Afrikan elokuva-akatemian palkitsema Guled & Nasra on huomionsa ansainnut. Somalian naapurimaassa Djiboutissa kuvattu elokuva kertoo haudankaivajasta nimeltä Guled, joka yrittää hankkia elantoa vaimolleen Nasralle ja teini-ikäiselle pojalleen Mahadille.

Nasran vakava sairaus vaatii leikkauksen, jonka hinta on Guledin tavoittamattomissa. Jostain rahat on kuitenkin saatava kasaan.

Guled & Nasra on pienimuotoinen elokuva, jossa ei tapahdu paljoa. Se on samalla myös elokuvan etu. Näyttelijät esiintyvät luontevasti ilman turhia maneereja.

Itä-Afrikan karut mutta näyttävät maisemat on kuvattu tyylikkäästi. Guledin ja Nasran koskettava tarina tuntuu päättyvän hieman yhtäkkiä, mutta autenttinen ja vahva kerronta jää mieliin päiväkausiksi.

Guled & Nasra nähdään nyt Ylen kanavilla kahteen otteeseen:

  • La 17.12.2022 klo 21.10, Teema
  • To 29.12.2022 klo 21.30, TV1

Elokuva löytyy myös Areenasta. Pistä Guled & Nasra alta pyörimään.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia