James Cameron meinasi mäjäyttää Harvey Weinsteinia Oscar-pystillä päähän – ei pitänyt ohjaajakollegan kohtelusta

Tuottajamoguli on aiheuttanut harmaita hiuksia itse kullekin.

27.11.2017 18:22

Käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja James Cameron muistelee uudessa Vanity Fairin artikkelissa 11 Oscaria voittaneen Titanic-elokuvansa matkaa ja perintöä.

Yksi merkittävistä hetkistä tällä pitkällä matkalla on ollut Cameronin parhaan ohjaajan Oscar-palkinto, jonka hakiessaan hän kajautti ilmoille kuuluisan ”I’m the king of the world!” -huudahduksen. Cameron muistaa tältä hienolta illalta kuitenkin vielä paremmin sen, miten melkein löi tuottaja Harvey Weinsteinia kultaisella pojalla päähän.

”Se on aika pitkä tarina, mutta se liittyy siihen, miten huonosti Guillermo Del Toroa kohdeltiin Miramaxin toimesta tämän tehdessä Mimic-elokuvaa”, Cameron kertoo tästä vuoden 1998 illasta.

Del Toro on itsekin avautunut ongelmistaan Weinsteinin veljesten kanssa yrittäessään tehdä Mimicistä itsensä näköistä elokuvaa. Ohjaajan sanotaan taistelleen jokaisesta päätöksestä Miramaxin kanssa juonta, näyttelijöitä ja sisältöä myöten. Cameron muistaa, miten paljon Del Toron kohtelu sapetti Oscar-gaalassa.

”Harvey tuli kättelemään minua ja selittämään, miten hyvin he kohtelevat taiteilijoita, joten minä annoin kuulua oman kantani siitä, miten mahtava hän on taiteilijoita kohtaan, perustuen ystäväni kokemuksiin. Ja se johti tappeluun”, ohjaaja muistelee.

Lähde: The Wrap

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa