Jane Fonda antoi Jean-Luc Godardin ja Robert Redfordin kuulla kunniansa: ”Hän tuli kuvauksiin pahantuulisena kolme tuntia myöhässä”

Fonda ei arvosta huonosti käyttäytyviä miehiä.

28.5.2023 10:01

Indie Wire uutisoi, kuinka Jane Fonda antoi kahden elokuvalegendan kuulla kunniansa yleisötilaisuudessa Cannesin elokuvajuhlilla. Fonda oli masterclass-haastattelussa, kun puheeksi tuli vähän aikaa sitten kuollut Jean-Luc Godard.

”Hän oil hieno elokuvantekijä. Otan hattuni pois. Loistava elokuvantekijä. Mutta miehenä? Olen pahoillani, ei”, Fonda sanoi. Oscar-palkittu näyttelijä on sitä mieltä, että Godard ei kohdellut naisia arvostavasti.

Toinen kritiikin aihe koski Robert Redfordia, jonka kanssa Fonda työskenteli ensimmäisen kerran elokuvassa Paljain jaloin puistossa. Fonda sanoi olleensa rakastunut Redfordiin silloin, mutta havaitsi näyttelijällä olevan ongelma naisten kanssa.

Seuraavan kerran Fonda näytteli Redfordin kanssa elokuvassa Sydänyöllä. ”Hän on aina pahalla tuulella ja luulin aina sen olevan minun vikani. Viimeinen elokuva, jonka tein hänen kanssaan oli kuusi vuotta sitten. Olin noin 80-vuotias. Tajusin viimein aikuistuneeni. Kun hän tuli kuvauksiin kolme tuntia myöhässä pahantuulisena, tajusin ettei se ole minun vikani.”

Lisää luettavaa