Jani Volanen sai syytteen huumausainerikoksesta

Syyttäjä vaatii Volaselle rangaistusta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

16.8.2021 14:45

Elokuvan ja television monitaituri Jani Volanen on saanut syytteen huumausainerikoksesta.

Syyte on Iltalehden ja Ilta-Sanomien mukaan tullut vireille Helsingin käräjäoikeuteen. Syyttäjä vaatii Volaselle rangaistusta perusmuotoisesta huumausainerikoksesta.

Volanen, 49, on arvostettu tekijä sekä näyttelijänä, käsikirjoittajana että ohjaajana, ja hän on ollut mukana lukuisissa palkituissa tuotannoissa teatterissa, televisiossa ja valkokankaalla. Hän on voittanut kaksi kertaa Jussi-palkinnon parhaasta miessivuosasta (Miehen työ, Jättiläinen).

Vuonna 2019 Volanen ohjasi ja käsikirjoitti Ylelle komediasarjan M/S Romantic, josta tuli sekä yleisö- että arvostelumenestys.

Volasella on ainakin yksi aiempi tuomio huumausainerikoksesta. Vuonna 2012 hän sai 1710 euron sakot tilattuaan internetin kautta noin 27 grammaa huumesieniä. Tuolloin hän oli esitutkinnassa väittänyt tilanneensa tryffeleitä.

Nyt esille tulleen syytteen mukaan rikoksen epäillään tapahtuneen Helsingissä syyskuussa 2018. Syyte on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa marraskuussa pidettävässä istunnossa, jolloin rikosepäilyn laatu tarkentuu.

Lisää luettavaa