Japanilaista huippuohjaajaa Naomi Kawasea syytetään kuvausryhmäläisten pahoinpitelyistä

AOP

Melko tyrannimaista käytöstä, mikäli syytökset pitävät paikkansa.

Japanin tunnetuin naisohjaaja Naomi Kawase on joutunut vakavien syytösten kohteeksi juuri ennen hänen suurimman elokuvansa ensi-iltaa.

Kawasen uudesta elokuvasta on tulossa karmea floppi. Top Gun: Maverick myi viikonloppuna 60 000 lippua, kun Kawasen uutukainen, perjantaina ensi-iltansa saanut Official Film of the Tokyo 2020 Olympic Games Side A myi vain 2 716 lippua.

Kawasen tuotantoyhtiön Kumien entinen miestyöntekijä väittää ohjaajan pahoinpidelleen hänet brutaalilla tavalla vuonna 2015.

Miehen mukaan Kawase löi häntä kasvoihin, ja kun hän oli kaatunut maahan, oli ohjaaja jatkanut miehen kasvojensa hakkaamista. Samalla muut kuvausryhmän jäsenet olivat paenneet paikalta peloissaan. Työntekijä jätti eroanomuksensa heti. Hän sai selkeitä pahoinpitelyn merkkejä kasvoihinsa.

Kawase ja työntekijä julkaisivat yhteisen tiedotteen, jonka mukaan ero tapahtui hyvässä ymmärryksessä ja asiasta on sovittu.

Shukan Bunshun -lehdessä paljastettiin samalla Kawasen potkaisseen apulaisohjaajaansa mahaan Äidit-elokuvan kuvauksissa vuonna 2019, kun hän oli kertonut ohjaajalle, että kohtaus pitää kuvata uudelleen. Yuta Tsukinaga ja hänen koko kuvausryhmänsä erosi tuotannosta.

Kawase puhui Varietyn haastattelussa toukokuussa MeToo-liikkeestä ja kuinka japanilaisohjaajat ovat joutuneet syytösten kohteeksi. Hän kertoi kuinka ”heiluri on jo liikkeessä Japanin elokuva-alalla”.

Suomessa Kawasen elokuvista on nähty Kirsikkapuiden alla, Kohti valoa ja Äidit.

Lähde: Yahoo! News

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut