Toimituksen suosikit: Surkeiden sattumuksien sarja

Päällisin puolin viikonlopun uudet elokuvat käsittelevät ankeita aiheita: yhden kansanosan alistamista, terveydenhoidon alasajoa, heikkoa itsetuntoa ja oman identiteetin menettämistä. Tarkemmin tutkimalla kaikista löytyy kuitenkin myös sydäntä.

11.5.2018 10:28

Korkeimmalle toimituksen suosioon kohosi Wes Andersonin stop motion -animaatio Isle of Dogs. Siinä japanilaisen kaupungin koirat eristetään kaatopaikkasaarelle kulkutautiin vedoten. Neuvokkaiden nelijalkaisten on itse korjattava tilanne lapsiystäviensä kanssa.

Poikkeuksellisesti kaikki tämänkertaisen taulukon toimittajat olivat ehtineet nähdä Isle of Dogsin, ja se sai tasaisen nelosten rivin. Todennäköisesti tämä kertoo lähinnä siitä, kuinka paljon Episodin toimittajat pitävät Wes Andersonista.

Arytmia kertoo venäläisestä ensihoitajasta, jonka huoli potilaistaan ei sovi uuteen maailmaan, jossa arvostetaan enemmän tehokkuutta kuin välittämistä. Elokuva on arvioijan mukaan mielenkiintoinen kurkistus yhteiskuntaan, jossa soteuudistus on jo tapahtunut. Venäläisen arjen ankeus kuitenkin jättää katsojan ulkopuoliseksi.

Amy Schumer on hieno komedienne, ja hän on saanut uutuuteensa seurakseen joukon osaavia näyttelijöitä. Silti I Feel Pretty -komedian sanoma sisäisen voiman tärkeydestä ulkoisen kauneuden sijaan tuntuu niin itsestään selvältä ja kuluneelta, että kokonaisuus jää yhden asian ympärillä pyörimiseksi.

Naomi Kawase on tehnyt uuden elokuvan, ja kuten Episodin arvioija toteaa: ”Joillekin se on hyvä uutinen, joillekin ei.” Kohti valoa on Kawaselle tyypillistä kaunista elokuvantekemistä, jota taatusti arvostaa, jos on pitänyt hänen aikaisemmista elokuvistaan, kuten hänen edellinen meillä nähty elokuvansa Kirsikkapuiden alla. Jos niistä ei pahemmin välitä, ei sokeutuvan kuvaajan ja näkövammaisille kuvailevia elokuvaselostuksia tekevän naisen kohtaaminen varmaankaan mielipidettä muuta.

 

Lisää luettavaa