Jeremy Irons myrskyn silmässä Berliinissä – Joutui vastaamaan kommenteistaan koskien metoota, homoavioiliittoja ja abortteja

AOP

Berliinin elokuvajuhlat alkoivat.

Näyttelijä Jeremy Irons joutui vastaamaan Berliinin 70. elokuvajuhlilla vuosien takaisiin kommentteihinsa Indie Wiren mukaan. Irons on Berlinalen juryn puheenjohtaja. Saksalaismedia on kritisoinut elokuvajuhlien järjestäjiä Ironsin valinnasta puheenjohtajaksi juuri näiden kommenttien vuoksi.

Vuonna 2011 Irons oli sanonut haastattelussa, että ”mikäli mies laittaa kätensä naisen takapuolelle, jokainen nainen joka on sen arvoinen pystyy käsittelemään sen. Se on kommunikaatiota. Emmekö voi olla ystävällisiä?” Irons puolusti myös kirkon oikeutta kutsua aborttia synniksi. Vuonna 2013 Irons sanoi haastattelussa, että homoavioliittojen laillistamisen seurauksena isät voisivat naida poikansa, jotta voivat välttää perintöverot.

”Toivon, ettei minun olisi tarvinnut käyttää aikaa tähän, mutta en halua sen herpaannuttavan huomiota Berlinalesta”, Irons aloitti pressitilaisuuden. ”Antakaa minun tehdä näkemykseni näistä aiheista tänä aamuna täysin selväksi. Ensiksi, tuen täysin sydämin kansainvälistä liikettä, joka ottaa huomioon epätasa-arvoiset naisten oikeudet ja suojelevat heitä hyväksikäytöltä, vahingolliselta ja epäkunnioittavalta käytökseltä, kotona ja työpaikoilla.”

Irons jatkoi: ”Toiseksi, kannatan samaa sukupuolta koskevia avioliittoja, missä tahansa, ja toivon, että se laki jatkaisi leviämistä yhä useampiin yhteiskuntiin. Ja kolmanneksi, tuen täysin sydämin naisten oikeutta aborttiin, jos he sellaiseen ratkaisuun päätyvät. Nämä kolme ihmisoikeutta ovat, uskon, elintärkeitä askelia kohti sivistynyttä ja humaania yhteiskuntaa.”

”Maailmassa on monia kolkkia, jossa näitä oikeuksia ei ole olemassa, paikkoja joissa elintavat voivat johtaa pidätykseen tai jopa kuolemaan. Toivon, että jotkut näistä elokuvista joita täällä katsomme kiinnittävät huomiota näihin ongelmiin, ja moniin muihin joita kohtaamme maailmassa.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut