John Carpenter avasi sanaisen arkkunsa Halloweenin uusintaversiosta – haukkuu ohjaajan paskaläjäksi

Kulttiohjaaja John Carpenter kommentoi äskettäin hänen Halloween-elokuvastaan tehtyä uusintaversiota.

Carpenter oli vierailemassa New Yorkin elokuva-akatemiassa, jossa häneltä kysyttiin Rob Zombien ohjaamasta uusintaversiosta, joka ilmestyi vuonna 2007.

Ensin Carpenter kommentoi Halloween-elokuvista tehtyä dokumenttia, jossa Zombie väitti Carpenterin suhtautuneen tylysti uusintaversioon.

– Hän valehteli minusta. Hän sanoi minun olleen kylmä hänelle, kun hän kertoi tekevänsä Halloweenin. Mikään ei ole kauempana totuudesta. Sanoin hänelle, että tee oma elokuvasi, mies. Tämä on nyt sinun. Älä huoli minusta. Olin todella auttavainen. Miksi se paskaläjä valehteli, en tiedä. Hänellä ei ollut mitään syytä. Miksi hän teki sen? Carpenter ihmetteli.

Sitten Carpenter kommentoi itse uusintaversiota. Hän myönsi, että hänen mielipiteensä Zombiesta värittää hänen mielipidettään itse elokuvasta.

– Mielestäni hän vei mysteerisyyden tarinasta, kun hän selitti liian paljon (Michael Myersista). En välittänyt siitä. Hänen pitäisi olla luonnonvoima. Hänen pitäisi olla lähes yliluonnollinen. Ja hän oli liian iso. Se ei ollut normaalia, Carpenter totesi.

Carpenterin ohjaama alkuperäinen Halloween (1978) on yksi kaikkien aikojen kauhuklassikkoja. Pikkubudjetin elokuvasta tuli suuri hitti, joka synnytti kokonaisen elokuvasarjan. Zombien uusintaversio menestyi hyvin lippuluukuilla, mutta enimmäkseen se sai huonoja arvioita.

Lähde: Wicked Horror