John Malkovich avoimena: pahoinpitelyä lapsena, kaikki säästöt kavallettiin, perhe kuoli

Space Force

Malkovichilla on ollut raskas elämä.

The Guardian haastatteli näyttelijä John Malkovichia. Malkovich tähdittää Netflixin tulevaa Space Force -sarjaa. Haastattelussa Malkovich muistelee muun muassa elämänsä suuria tragedioita, kuten sitä kuinka perhe hänen ympärillään on kuollut.

Kolme neljästä sisaruksesta kuoli viisikymppisinä, samoihin aikoihin Malkovichin äidin kanssa. ”Amanda, sitten äiti, sitten Danny, sitten Rebecca… Ja kaikki viiden vuoden sisällä vuodesta 2009 alkaen”, Malkovich sanoo. ”En usko, että kukaan nauttii siitä, kun perhe tai sisarukset kuolevat. Pidin kaikista omistani. Mutta mitä asialle voi tehdä? Se on elämän viimeinen luku”, näyttelijä filosofoi. Hänen Melissa-siskonsa on enää hengissä.

Ennen kuoleman kierrettä Malkovich menetti kaikki elämänsä aikana kertyneet säästöt sijoittaja Bernie Madoffin kärähdettyä petoksesta. ”Kaikki mitä koskaan olin tienannut, oli poissa” Malkovich kertoo. Hän ei kerro monta miljoonaa hän menetti, mutta kyse lienee paljosta. Näyttelijä kertoo, että tiettyjä järjestelyjä se vaati.

”Minun täytyi tehdä ennemmän rahakkaita töitä monta vuotta, työskennellä taukoamatta. Ja lopetin kaiken maksamisen. Jouduin lopettamaan ystäville ja perheelle kaiken ostamisen. Ja käytimme ennen paljon rahaa elokuvien tuottamiseen, jotka menettivät aika paljon rahaa. Se loppui”, hän kertoo.

Malkovich sanoo, että hän oli vihainen vain muutaman päivän tapauksen jälkeen. ”Muutaman päivän päästä sitä ajatteli jo, kuinka onnekas on olla elossa, ja että on töitä. Melkein kellään ei ole rahaa pankissa. Luin jostakin, että valtavalla prosentilla amerikkalaisista ei ole edes 400 dollaria hätätilanteen varalta”, hän huomauttaa.

Malkovich kertoo myös, että lapsuus ei ollut kovin hehkeää. Hänen 80-luvulla kuollut isänsä ja isoveljensä pahoinpitelivät häntä lapsena. ”Jos ylitit rajan sinua hakattiin. Se oli hyvin yleistä sinä aikana. Toki, koin paljon väkivaltaa kasvaessani, mutta mitä sitten?”

Haastattelija kysyy, onko tarina totta, että Malkovich ajoi veljeään takaa lihaveitsen kanssa. Malkovich pitää pitkän tauon. ”Veljeni ei kokenut mitään, mitä ei olisi ansainnut. En sano etten olisi rakastanut häntä. Nyt hän on poissa. Hän saattoi olla hillitön, hyvin fiksu ja erittäin nokkela, mutta hän oli aikamoinen kiduttaja. Ihmiset kyllästyvät ainaiseen kidutukseen.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut