John Williams sai Indiana Jonesin musiikin valmiiksi – Kertoo mistä piti uudessa elokuvassa eniten: ”Minusta parasta oli…”

Mestari on jälleen Oscar-ehdokas.

26.2.2023 11:30

Variety haastatteli säveltäjälegenda John Willimsia, 91, joka kertoi saaneensa Indiana Jones and the Dial of Destiny -elokuvan sävellyksen valmiiksi helmikuun 10. päivä.

Aiemmin hän kertoi, että elokuva jäisi hänen viimeiseksi sävellystyökseen, mutta myöhemmin Williams peruutti sanomisiaan.

”Saatoin tarkoittaa sitä sillä hetkellä. Et halua koskaan sanoa yksiselitteisesti ei. Jos Steven [Spielberg] tai toinen ohjaaja tulisi luokseni jonkun niin koskettavan työn kanssa, että haluat pudottaa puhelimesi ja rynnätä pianon ääreen. Jos niin tapahtuisi, ja minulla olisi tarpeeksi voimaa tehdä se, en sanoisi sellaisessa tilanteessa ei”, Williams sanoo.

Williams kertoo, että uudessa Indiana Jonesissa tulee olemaan ainakin puolitoista tuntia musiikkia, ehkä enemmänkin. ”Olen aika tyytyväinen siihen. Siinä on paljon uutta materiaalia. Vanha materiaali toimii hyvin muistojen laukaisijana.”

Hän ylistää Harrison Fordin ja Phoebe Waller-Bridgen roolisuorituksia elokuvassa. ”Harrison on loistava siinä, hän näyttää hyvältä ja liikkuu kauniisti. Minusta parasta oli kirjoitus ja vuorovaikutus Harrisonin ja Phoeben välillä, se oli kuin vanhan ajan Hepburn–Tracy-sanailua.”

Williams kehuu myös ohjaaja James Mangoldia, joka on hänen mukaansa onnistunut hienosti vaikean elokuvan kanssa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia