Johnny Depp avautuu cancel-kulttuurista: ”Kukaan ei ole turvassa, ei kukaan teistä”

AOP

Näyttelijä on puhunut.

Näyttelijä Johnny Depp on ollut myrskyn silmässä jo pari vuotta. Hänen uusinta elokuvaansa ei ole julkaistu Yhdysvalloissa, ja hän sai potkut sekä Pirates of the Caribbean- että Ihmeotukset -elokuvasarjoista.

Nyt Depp avasi sanaisen arkkunsa San Sebastianin elokuvajuhlilla, jossa hän vastaanotti palkinnon elämäntyöstään. Variety uutisoi aiheesta. Vastoin ohjeistuksia, eräs journalisti kysyi Deppiltä hänen näkemyksiään cancel-kulttuurista. Depp myönsi, että juttu on monimutkainen, mutta kokee itse olevansa turvassa.

”Useat liikkeet, jotka ovat syntyneet, ovat varmasti liikkeellä hyvin aikein…”, Depp sanoi, kunnes keskeytti ja aloitti uuden lauseen. ”Se on lähtenyt niin käsistä, että voin luvata ettei kukaan ole turvassa. Ei kukaan teistä. Ei kukaan teistä… Niin kauan kuin joku on valmis sanomaan yhden lauseen. Se tarvitsee vain yhden lauseen, eikä jalkojen alla ole enää maata. Matto on vedetty”, Depp sanoo.

”Eikä tämä ole tapahtunut vain minulle. Se on tapahtunut monille ihmisille. Tämän kaltainen juttu on tapahtunut naisille, miehille ja lapsille, jotka ovat kärsineet erityyppisistä epämiellyttävyyksistä ja he, surullista kyllä tietyssä pisteessä, alkavat pitää sitä normaalina.”

Depp sanoo uskovansa, että jos totuus on omalla puolella, se on ainoa asia mitä tarvitaan aseeksi valheita vastaan. ”Ei ole väliä jos tuomio on… Ottanut taiteellisia vapauksia”, Depp sanoi naurahtaen, viitaten ilmeisesti omaan oikeusjuttuunsa Isossa-Britanniassa. ”Kun epäoikeudenmukaisuuksia tapahtuu, itseäsi tai rakastamaasi ihmistä kohtaan, jotakuta kohtaan johon uskot, ottakaa kantaa älkääkä olko hiljaa. Älkää olko hiljaa, he tarvitsevat teitä”, Depp päätti.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut