Miksi Johnny Depp ei halunnut näyttäytyä Oscar-ehdokas Birdmanissa? [Spoilerivaroitus]

Alejandro González Iñárritun ohjaama Birdman on huikean omaperäinen elokuva. Ei olekaan siis mikään ihme, että leffa huomioitiin yhdeksällä Oscar-ehdokkuudella.

Yksi elokuvan käsikirjoittajista, Alex Dinelaris, oli hiljattain Jeff Goldsmithin haastattelussa, jossa Dinelaris paljasti, että koko Birdmanin loppu oli alunperin kirjoitettu Johnny Deppin cameo-roolia varten.

Elokuvan vaihtoehtoinen loppu alkaisi siitä, kun Riggan Thomson (Michael Keaton) ampuu itseään lavalla. Tästä kuva hyppäisi teatterin pukuhuoneeseen, jossa Johnny Depp istuisi omana itsenään riisumassa Rigganin peruukkia. Taustalla näkyisi Pirates of the Caribbean 5:n juliste, ja Jack Sparrow’n kertojaääni sanoisi ”what the fuck are we doing here, mate?” Tämä vaihtoehtoinen loppu olisi satiiri elokuvan ”loputtomasta luupista”.

Depp ei kuitenkaan jostain syystä innostunut tästä ideasta. Syyksi voisi nähdä sen, että viidennen piraattileffan tuotanto on juuri alkamassa, eikä hän halua pilata leffasarjan julkisuuskuvaa. Toisaalta myös Deppin ura on ollut melkoista rämpimistä lähivuosina, joten ehkäpä Rigganin hahmossa oli jo liikaakin samankaltaisuuksia verrattuna miekkosen omaan elämään.

Deppin tilalla olisi myös voinut olla vaikkapa Nicolas Cage, jonka ura on saavuttanut hyvinkin rigganmaisia piirteitä.

Lue Episodin Birdman-arvostelu täältä.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut