Jösses mitä elokuvanautintoa! Netflixissä on nyt yksi 90-luvun parhaita rikoselokuvia

IMDb-arvosana on 7,5.

23.1.2024 09:17

Netflixissä on nyt yksi Quentin Tarantinon parhaita elokuvia, sillä palvelun tarjontaan lisättiin rikosleffa Jackie Brown (1997)

Pam Grierin näyttelemä Jackie Brown on surkean lentoyhtiön pienipalkkainen lentoemo, joka hankkii lisätienestiä salakuljettamalla rahaa laittomien aseiden välittäjälle. Mutta niin kuin aina rikosbisneksessä, pienimmät tekijät narahtavat ensin.

Liittovaltion agentit uhkaavat Jackieta vankilatuomiolla, ellei tämä suostu yhteistyöhön asekauppiaan kiinni saamiseksi. Pian Jackie on liemessä korviaan myöten ja hengenlähtö on lähellä. Mutta onko sillä väliä, kun panoksena on puoli miljoonaa taalaa ja makea elämä!

Ohjaajana Quentin Tarantino. Näyttelijöinä Pam Grierin lisäksi Samuel L. Jackson, Robert De Niro, Bridget Fonda, Michael Keaton, Robert Forster, Michael Bowen, Chris Tucker sekä LisaGay Hamilton.

Robert Forster alkoi olla jo unohdettu näyttelijä, kun Tarantino tarjosi hänelle roolia. Tarantino tapasi Forsterin ravintolassa, ojensi hänelle käsikirjoituksen ja sanoi: ”Sinä teet tämän, ja siinä kaikki.” Forster oli tottakai innoissaan mahdollisuudesta työskennellä Tarantinon kanssa ja nostaa uransa uuteen kukoistukseen. Hän tekee elokuvassa muistettavan roolisuorituksen, ja hän sai siitä Oscar-ehdokkuuden.

Lue myös: Renny Harlinin ex-rakas Geena Davis täytti 68 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa