Jouko Turkka kohtaa Quentin Tarantinon! Kotimainen rikoskomedia lupaa hillitöntä meininkiä!

J-P Valkeapään uudessa elokuvassa joukko pikkurikollisia sotkeentuu liian suuriin kuvioihin. Seuraa juonittelua, kidnappauksia ja ryöstöjä, eikä ruumiiltakaan vältytä

9.8.2022 11:12

Suomen nimekkäimpiin elokuvaohjaajiin kuuluva J-P Valkeapää (He ovat paenneet, Koirat eivät käytä housuja) on ohjannut ja käsikirjoittanut Espanjan Aurinkorannikon hämärämmille kujille sijoittuvan tummasävyisen Hetki lyö -rikoselokuvan.

”Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä tumman huumorin sävyttämän rikoselokuvan, henkilövetoisen tarinan pikkurikollisista, jotka sotkeutuvat liian isoihin kuvioihin. Halusin seurata elämän kolhimiksi joutuneita sivullisia, jotka päättävät tasata tilit kohtalonsa kanssa”, Valkeapää kertoo tiedotteessa.

Elokuvan päärooleissa nähdään Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen ja Johannes Holopainen.

Vuosikymmenten takainen Miss Suomen toinen perintöprinsessa Marjaleena (Mäenpää) pyörittää Espanjan Aurinkorannikolla baaria aikamiespoikansa Vilin (Holopainen) ja hämärähommista eläköityneen apurinsa Mikon (Heiskanen) kanssa. Bar Kaunotar on parhaat päivänsä nähnyt vanha juottola, joka on kolmikon vuosikausien rellestyksen tuloksena konkurssin partaalla.

Huoleton elämä saa äkkilopun, kun kolmikon korviin kantautuu tieto, että Marjaleenan ex-mies Mato on vapautumassa vankilasta pitkän tuomion jälkeen. Madon aikomuksena on vetäytyä aurinkorannikolle nauttimaan ryöstösaaliista uuden rakkaansa kanssa ja ajaa Marjaleena, Mikko ja Vili ulos baaristaan.

Mutta tämä ei sovi petetylle kolmikolle, joka haluaa osansa miljoonista. Seuraa juonittelua, kidnappauksia ja ryöstöjä, eikä ruumiiltakaan vältytä.

Hetki lyö saa ensi-iltansa 11.11.2022. Trailerin perusteella luvassa on hillitön rikoskomedia, jossa Jouko Turkka kohtaa Quentin Tarantinon! Katso traileri alta.

Lisää luettavaa