Juha Veijosen edellisestä isosta elokuvaroolista kulunut 10 vuotta – Näyttelijä kertoo kuulumisiaan tuoreessa haastattelussa

Olisi hauska nähdä Veijonen taas.

Näyttelijä Juha Veijonen paljastaa Helsingin sanomien tuoreessa syntymäpäivähaastattelussa kuulumisiaan. 60 vuotta täyttäneellä suosikkinäyttelijällä meni lujaa 90-luvun lopulta 2000-luvun puoleen väliin.

Aikakauteen sijoittuu sellaisia menestyselokuvia kuin Esa ja Vesa – auringonlaskun ratsastajat, Häjyt, Lomalla, Pahat pojat, Nousukausi, Matti ja tietysti Varekset. Vuonna 2009 ensi-iltansa saanut Rööperi on kuitenkin jäänyt Veijosen toistaiseksi viimeiseksi isommaksi elokuvarooliksi. Ja siitä on vierähtänyt 10 vuotta.

”Olen aina ollut realisti. Tiesin, että alamäki tulee väistämättä jossain vaiheessa vastaan”, Veijonen kertoo Helsingin sanomille. Syystä tai toisesta Solar Films siirsi Veijosen syrjään tekeillä olevista kuudesta Vares -elokuvasta. Hänet korvasi Antti Reini.

Veijonen ei suostu kuitenkaan puimaan syytä sen tarkemmin. ”Tärkeintä on osata ottaa asioista opikseen. Nyt voin paremmin kuin aikoihin”, Veijonen toteaa.

Veijonen näyttelee edelleen. Hän on ollut muutamissa musiikkivideoissa ja sarjoissakin. Tällä hetkellä hän tekee teatteria ja kiertää ympäri Suomea Pientä laittoa -näytelmän kanssa. Tosin hän myöntää kaipaavansa hyvin kirjoitettujen elokuvien pariin pääsyä. Ja täytyy myöntää, että se olisi ilo myös katsojille.

Aiheeseen liittyvät jutut