Karmeasti loukkaantunut stunttinainen voitti oikeudessa Resident Evil -tekijöitä vastaan nostetun syytteen

Oikeutta on käyty.

21.4.2020 13:11

Brittiläinen stunttinainen Olivia Jackson loukkaantui pahasti Resident Evil: The Final Chapter -elokuvan kuvauksissa vuonna 2015. Nyt hän on voittanut ensimmäisen erän oikeudenkäynnistä Etelä-Afrikassa.

Jackson ajoi moottoripyörää kovalla nopeudella, kun toisesta suunnasta ajanut kamera-auto törmäsi häneen. Jacksonin mukaan onnettomuus johtui siitä, että kuvauspäivälle tarkoitettu stuntti piti perua huonon sään takia, joten kuvaustiimi keksi kuvata moottoripyörästuntin. Stunttia ei ollut suunniteltu huolellisesti, minkä takia se johti onnettomuuteen.

Nyt myös eteläafrikkalainen tuomioistuin päätti kuvausryhmän toimineen edesvastuuttomasti, joten se salli Jacksonin haastaa tuotantoyhtiön ja ohjaaja Paul W.S. Andersonin oikeuteen.

Oikeutta käytiin jo vuonna 2019 Los Angelesissa, mutta siellä Anderson ja tuottaja Jeremy Bolt väittivät, että oikeudenkäynti tulee käydä Etelä-Afrikassa, kuvauslokaatiossa.

Jackson oli onnettomuuden jälkeen 17 päivää koomassa ja menetti vasemman kätensä. Hänellä on halvaustila kehonsa vasemmalla puolen ja käy edelleenkin hoidossa kipujen takia.

Elokuva tienasi lopulta 312 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa