Kauko Röyhkän mielestä Louhimies-kohu muistuttaa julkista ruoskimista: ”Eikö kirjallinen valitus olisi riittänyt?”

Muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä on ottanut osaa ohjaaja Aku Louhimiehen työskentelymetodeista syntyneeseen keskusteluun.

Useat tunnetut naisnäyttelijät ovat kertoneet Louhimiehen kohdelleen heitä nöyryyttävästi kuvauksissa, eivätkä he enää halua työskennellä hänen kanssaan.

Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti keskusteleva Röyhkä on kirjoittanut tapauksesta Facebook-sivuilleen.

”Mielenkiintoista nähdä mihin tämä #metoo-hässäkkä oikein johtaa”, muusikko aloittaa tiistaina julkaistun päivityksensä.

Hän on sitä mieltä, että Louhimiehen esiintyminen maanantain A-Studiossa oli ”kiusallista katsottavaa” ja muistutti ”julkista ruoskimista”.

”Varmaan Louhimies on toiminut väärin, ja ohjaajien mielivaltaa pitää hillitä, mutta asiat eivät aina ole niin yksiselitteisiä. Täytyykö Louhimiehen elokuvat nyt kieltää? Ja samantien Kubrickin, Hitchcockin, Polanskin ja Woody Allenin?”, Röyhkä kysyy.

Facebook-postaus on kerännyt suuren määrän kommenteja ja jakoja.

Röyhkä jatkoi keskustelua toisessa postauksessa pari tuntia myöhemmin.

”Uskon, että kyseiset näyttelijättäret ovat joutuneet kokemaan kovia hänen ohjauksessaan. Mutta oliko aivan pakko tuoda asia julkisuuteen ja koko kansan retosteltavaksi? Eikö olisi riittänyt, jos näin monta merkittävää naisnäyttelijää olisi tehnyt ohjaajalle yhteisen kirjallisen valituksen? Fiksuna miehenä Aku olisi varmasti ottanut onkeensa ja muuttanut tyyliään.”

Röyhkä on paitsi muusikko myös kirjailija, joka on ollut mukana käsikirjoittamassa elokuvia Aleksis Kiven elämä ja Tom of Finland. Hänen romaanistaan Miss Farkku-Suomi tehtiin elokuva vuonna 2012.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut