Keira Knightley ei tee moderneja elokuvia – lue miksi!

Yleensä näyttelijät pyrkivät tekemään keskenään erilaisia rooleja, jotta heitä ei aseteta tiettyyn ammattimuottiin.

Englantilaisnäyttelijä Keira Knightley on tunnettu elokuvista, joiden tarinat ovat usein vanhempia kuin taidemuoto itse. Peruukit, korsetit, vannehameet ja maata viistävät helmat ovat tulleet Knightleylle tutuiksi, vaikka häntä ei välttämättä mielletä pelkästään menneiden aikojen tunteiden tulkiksi.

Tällä viikolla julkaistussa viihdealan ammattilaisille suunnatun Variety-lehden kansijutussa Knightley paljastaa sivulauseessa, miksi hän ei juurikaan näyttele nykypäivään sijoittuvissa elokuvissa.

Kysyttäessä hänen uudesta 1900-luvun taitteeseen sijoittuvasta Colette-elokuvastaan ja sen yhteydestä viimeaikaisiin yhteiskunnallisiin kampanjoihin Knightley kommentoi suoratoistopalveluiden johtavan vahvojen ja kiinnostavien naisten tarinoiden julkaisemisessa. Hän jatkoi ajatustaan sanomalla, ettei samaa oikein näy elokuvissa, eikä hän siksi tee mielellään nykyaikaan sijoittuvia elokuvia, sillä niissä naishahmo melkein aina raiskataan heti alussa. Knightleyn mukaan nykyelokuvissa naiset esitetään usein vastenmielisellä tavalla, minkä takia hän on viihtynyt paremmin epookkielokuvien parissa.

 

Lähde: Variety.com.

Aiheeseen liittyvät jutut