Keskikesän pahan onnen päivä tuo teattereihin kotimaisen trillerin

5.6.2012 14:06

Kotimaisen jännityselokuvan markkinoinnissa yritetään uutta keinoa, kun elokuva Ja saapuu oikea yö tulee teattereihin perjantaina 13. heinäkuuta. Keskikesä on siitä erikoinen ensi-illan ajankohta, että yhtäkään kotimaista elokuvaa ei ole nähty ensi-illassa keskellä kesää lähes kymmeneen vuoteen.

Helsinki-filmin tuottama Ja saapuu oikea yö on trilleri, jonka ohjaaja Jyri Kähönen on ohjannut aiemmin tv-sarjoja, dokumentteja, musiikkivideoita ja mainoksia. Ja saapuu oikea yö on Kähösen ensimmäinen pitkä fiktioelokuva. Myös käsikirjoittaja on asialla ensimmäistä kertaa. Trillerin on käsikirjoittanut nuori ja itseoppinut Tuomas Parviainen.

Esikoisohjaajan ja esikoiskäsikirjoittajan lisäksi uutta sukupolvea edustavat näyttelijät, jotka tekevät elokuvassa ensimmäiset pääosansa. Jemina Sillanpää on teatteriroolien lisäksi nähty muun muassa Timo Koivusalon elokuvassa Kalteva torni (2006). Jarkko Niemi tunnetaan esimerkiksi elokuvista Kielletty hedelmä (2009) ja Hymypoika (2003). Elokuvan konkarikaartia edustaa lukuisista elokuvista tuttu Martti Suosalo.

Tuottaja Aleksi Bardy kehuu Kähösen visuaalisen tyylin ja Parviaisen luoman tarinan jännitystä.

– Käsikirjoitus kiinnitti huomioni saman tien, Bardy sanoo. – Tarina alkaa heti ja pysyy hyytävässä aiheessaan ensimmäisestä sekunnista viimeiseen. Tämä on kaikkialla harvinaista ja Suomessa uutta.

Elokuvaa on jo esitetty Cannesissa tänä keväänä. Seuraavan kerran sen voi nähdä Sodankylän elokuvajuhlilla keskiviikkona 13.6. Ensi-iltansa kautta maan trilleri saa perjantaina 13.7.
PÄIVITYS JA TARKENNUS 6.6. klo 11.45: Tämä uutinen perustuu lehdistötiedotteeseen, jossa annettiin hieman tulkinnanvaraista tietoa. ”Keskellä kesää” ei ole kovin tarkka käsite, mutta esimerkiksi viime vuonna teattereihin tuli elokuva Roskisprinssi 29. heinäkuuta. Vähän kunnioitusta -elokuva tuli teattereihin 10.6.2010. Eli kyllä kesälläkin teattereihin tulee kotimaisia elokuvia.

Lisää luettavaa