Kevin Spacey hyppää isoihin ja kiinnostaviin saappaisiin seuraavassa Netflix-elokuvassa

Oscar-palkittu tähti pistää jälleen hynttyyt yhteen Netflixin kanssa.

Netflixin House of Cards -sarjan kuudetta kautta valmisteleva Kevin Spacey ei lepää laakereillaan tuotantokausien välissä: ensi-illassa nyt kesällä nähdään mahtava Baby Driver ja lukuisia projekteja on ilmoilla. Yksi niistä on Netflixin tuottama elokuva, jonka ohjauksesta vastaa Viimeinen asema ja Keisareiden kerho -ohjaaja Michael Hoffman.

Spacey näyttelee vielä nimettömässä elokuvassa Yhdysvaltalaista kirjailijaa ja poliitikkoa Gore Vidalia (1925-2012). Vidal oli demokraattipuolueen jäsen koko elämänsä ajan, mutta kritisoi Yhdysvaltojen politiikkaa tasapuolisesti. Hän kutsui George W. Bushia ”Yhdysvaltojen typerimmäksi mieheksi” ja puhui Bushin virkavirheen puolesta presidentin sotarikoksista Irakin sodassa.

Vuonna 2009 Vidal antoi haastattelun The Times of London -lehdelle ja veikkasi Yhdysvaltojen olevan pian diktatuuri. Vidal sanoi Amerikan mätänevän, ja ettei pitäisi odottaa Barack Obaman pelastavan maata ja valtiota rappeutumasta.

Vidal on kritisoinut kovin sanoin myös kapitalismia: ”Yhdysvalloissa on vain yksi puolue, Omaisuus-puolue — ja sillä on kaksi oikeaa siipeä: republikaani ja demokraatti. Republikaanit ovat hieman tyhmempiä, jäykempiä ja epäkäytännöllisempiä heidän leveäperäisessä kapitalismissaan kuin Demokraatit, jotka ovat söpömpiä, nätimpiä ja hieman korruptoituneempia, paitsi tähän asti — ja Republikaaneja halukkaampia tehdä pieniä parannuksia kun köyhät, mustat ja anti-imperialistit riistäytyvät käsistä. Mutta, olennaista eroa näiden kahden puolueen välillä ei ole.”

Gore Vidal kuvasi termiä amerikkalaiset arvot seuraavasti: ”Valehtelu ja huijaaminen. Paremmin ei voi sanoa.”

uutisoi mm. Vulture. Kuva House of Cards

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut