Kiistan kohteeksi joutunut Yösyöttö palkittiin New Yorkissa parhaana pohjoismaisena elokuvana

Yösyöttö on voittanut parhaan elokuvan palkinnon (Best Nordic Feature) Nordic International Film Festivalilla New Yorkissa.

15.10.2017 13:05

Palkinto julkistettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Elokuva esitettiin festivaalilla nimellä Man and a Baby.

”Tämä on suuri kunnia! Olemme kaikki aivan yllättyneitä ja ihmeissämme ja täysin overwhelmed. Tämä huomio on aivan odottamatonta”, ohjaaja Marja Pyykkö kommentoi tiedotteessa.

”Tämä on tekijöille hieno arvostus ja uutinen eritoten vallitsevassa tilanteessa Finnkinon kanssa. Mahtavaa, että myös kriitikot ja festivaali ovat löytäneet elokuvan ja arvostavat sitä. Yleisöähän emme voi tarpeeksi kiittää siitä, että he ovat löytäneet tämän elokuvan”, tuottaja Markus Selin sanoo.

Yösyöttö tuli Suomessa ensi-iltaan 6. lokakuuta, mutta sitä ei toistaiseksi nähdä Finnkinon teattereissa elokuvaa levittävän Nordisk Filmin kanssa syntyneen kiistan takia. Yösyötölle on etsitty korvaavia esityspaikkoja, jotka on listattu täällä.

Solar Filmsin tuotanto perustuu Eve Hietamiehen romaaniin. Päärooleissa näyttelevät Petteri Summanen ja Marja Salo. Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia