Kirjapaljastus: Edward Nortonilla on porttikielto Hulk-rooliin – multiversumista huolimatta

Ei ole asiaan perehtyneille yllätys.

25.10.2023 05:30

Joanna Robinsonin kirjoittama kirja MCU: The Reign of Marvel Studios kertoo mielenkiintoisen tiedonjyväsen Edward Nortonista. Hän esitti yhden elokuvan ajan hahmoa Hulk.

Nortonin esiintyminen tapahtui leffassa The Incredible Hulk (2008), juuri ennen kuin Marvelin elokuvauniversumin paisuminen nykyiseksi jättiläiseksi alkoi. Lähtölaukauksen menestykselle voi katsoa olleen Robert Downey Jr:n elokuva Iron Man (2008).

Kirjassa väitetään, että Marvelin pomo Kevin Feige oli valmis ottamaan kenet tahansa näyttelijän takaisiin entisiin Marvel-rooleihinsa jo lakkautetun Inhumans-sarjan puitteissa, ja tällaiset vierailuthan ovat nykyisin mahdollisia myös elokuvissa multiversumin ansiosta. Hänen porttikieltolistallaan on kuitenkin on Edward Norton.

Feige selitti ennen The Avengers (2012) -elokuvan tuotantoa, miksei Nortonia nähdä Hulkina.

– Olemme tehneet päätöksen, ettemme tuo Ed Nortonia takaisin esittämään Bruce Bannerin roolia Avengers-elokuvassa. Päätöksemme ei todellakaan perustu rahallisiin tekijöihin, vaan siihen, että tarvitsemme näyttelijän, joka komppaa muiden lahjakkaiden näyttelijöiden luovuutta ja yhteishenkeä, Feige selitti.

Nortonilla on hankala maine. Hän tiettävästi ainakin haluaa puuttua elokuvien tekemiseen liikaa, joka voi olla joskus negatiivinen asia.

Nortonin tilalle palkattiin Mark Ruffalo, joten Nortonin Hulk-ura jäi lyhyeksi, mutta jatkoa oli suunnitteilla. Voit lukea lisää täältä: Entäs jos Edward Norton olisi jatkanut Hulkina? Tällainen jatko-osa oli tulossa – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa