Klaus Härön elokuva palkittiin Dublinissa

Rakkaani merikapteeni saa Isossa-Britanniassa ja Irlannissa teatterilevityksen.

6.3.2023 09:49

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni  palkittiin lauantaina 4.3. Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla (DIFF) Best Irish Film -palkinnolla.

Palkinnon myönsi Dublin Film Critics Circle.

Härö oli paikalla vastaanottamassa palkintoa.

”Suomalaisena elokuvantekijänä olen tietysti jännittänyt sitä miten Irlantiin sijoittuva elokuva otetaan täällä vastaan. Torstain ensi-iltanäytöksessä sainkin ilokseni kokea lämpimän vastaanoton ja raikuvat aplodit. Mutta tätä palkintoa en osannut odottaa!”, ohjaaja kommentoi.

”Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa etten todellakaan ollut elokuvan ainoa suomalaistekijä. Tuottajista ja käsikirjoittajista aina kuvaajaan ja maskeeraajaan olivat kotimaisia huippuammattilaisia. Siksi otan tämän palkinnon myös tunnustuksena suomalaiselle elokuvaosaamiselle”, Härö jatkaa.

Elokuva sai ensi-iltansa viime viikonloppuna sekä Dublinin että Glasgow’n kansainvälisillä elokuvajuhlilla.

Festivaalit toimivat lähtölaukauksena elokuvateatterilevitykselle, joka alkaa Isossa-Britanniassa ja Irlannissa 10.3. Elokuva levitetään siellä nimellä My Sailor, My Love.

Härö on tänä vuonna Jussi-ehdokkaana ohjauksesta elokuvasta Rakkaani merikapteeni, joka on myös ehdolla vuoden elokuvaksi.

Rakkaani merikapteeni sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2022. Suomen elokuvateattereissa elokuvan on tähän mennessä nähnyt yli 117 000 katsojaa Elokuva on Suomessa edelleen elokuvateattereissa.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia