”Olemme menneet todella tiukasta seulasta läpi” – Klaus Härön uusi elokuva lähtee Torontoon

Kansainvälistä nostetta luvassa.

18.8.2022 10:30

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni on valittu Toronton kansainväliselle elokuvajuhlille. Viimeisestä rakkaudesta kertova elokuva saa maailman ensiesityksensä Contemporary World Cinema -sarjassa syyskuussa.

Myös Härön elokuvat Äideistä parhain ja Tuntematon mestari saivat maailman ensi-iltansa Torontossa.

”Toronto on Pohjois-Amerikan merkittävin elokuvafestivaali ja se toimii parhaana mahdollisena ponnahduslautana kansainvälisille markkinoille. Koronan jälkeen festivaalille oli käytännössä jonossa kolmen vuoden elokuvat, joten olemme menneet todella tiukasta seulasta läpi”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Festivaali järjestetään 8.-18.9.2022. Paikan päällä elokuvan ensi-illassa syyskuussa ovat myös päänäyttelijät James Cosmo ja Catherine Walker.

”Toronto on elokuvallemme paras mahdollinen foorumi. Vaikka elokuvani on esitetty täällä aiemminkin, ei tälle areenalle pääsy ole mitenkään itsestään selvää. Kilpailu on kovaa ja olen tästä mahdollisuudesta vilpittömän iloinen! Innolla odotan että elokuvan tarina, näyttelijät ja sen kauneus puhuttelevat katsojaa kuten ovat puhutelleet minua”, kertoo ohjaaja Klaus Härö.

Rakkaani merikapteeni on englanninkieliseltä nimeltään My Sailor, My Love. Käsikirjoituksen ovat laatineet Härön Äideistä parhain -elokuvan kirjoittajat Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson.

Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan.

Rakkaani merikapteeni saa ensi-iltansa Suomessa 30. syyskuuta.

Lisää luettavaa