Klaus Härön elokuva saa teatterilevityksen Isossa-Britanniassa ja Irlannissa

Suomessa elokuva on saanut jo 111 000 katsojaa.

9.1.2023 19:00

Klaus Härön elokuva Rakkaani merikapteeni saa maaliskuussa teatterilevityksen Isossa-Britanniassa ja Irlannissa, kertoo elokuvayhtiön tiedote.

Suuresta viimeisestä rakkaudesta kertova elokuvaa levitetään Isossa-Britanniassa ja Irlannissa 17. maaliskuuta alkaen nimellä My Sailor, My Love. Levitysyhtiönä toimii Signature.

”Odotamme suurella innolla elokuvan avausta Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Elokuva on kuvattu Irlannin länsirannikolla ja sitä tähdittävät irlantilaiset Bríd Brennan ja Catherine Walker sekä skotti James Cosmo, joten nyt pääsemme ikään kuin leffan toiselle kotikentälle. Kilpailu kyseisellä markkinalla on tietenkin veristä, varsinkin näin pandemian jälkeen, mutta sehän sopii, sillä meillä on kova luotto elokuvan laatuun”, pohtii elokuvan tuottaja Kaarle Aho Making Movies -tuotantoyhtiöstä.

Rakkaani merikapteeni sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2022. Suomen elokuvateattereissa elokuvan on vuoden 2023 alkuun mennessä nähnyt yli 111 000 katsojaa. Elokuva on tehnyt Bio Rex Cinemasin Senioribion kävijämääräennätyksen.

Rakkaani merikapteenin maailmanensi-ilta oli syyskuussa 2022 Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuvan Yhdysvaltain ensi-ilta oli lokakuussa Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa se voitti yleisöpalkinnon parhaana kansainvälisenä elokuvana.

Elokuva pyörii Suomessa edelleen elokuvateattereissa. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa