Klaus Härön uutuselokuva kerää katsojia – Anna Erikssonin taide-elokuva W katosi listalta kokonaan

Merikarhu päihitti sienestäjät.

3.10.2022 16:32

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni oli ensi-iltaviikonloppunaan Suomen katsotuin elokuva.

Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana elokuvan näki 12 172 katsojaa. Ennakoineen viikonlopun jälkeen Rakkaani merikapteenilla on nyt koossa 13 476 katsojaa.

Merikarhun viimeisestä rakkaudesta kertova englanninkielinen elokuva sai Episodilta neljä tähteä, ja se on kerännyt kiittäviä arvosteluja monessa mediassa.

Toinen kotimainen ensi-ilta, JP Siilin ohjaama Sieniretki keräsi avausviikonloppunaan 5 468 katsojaa. Sitä voi pitää pettymyksenä, sillä pääosissa nähdään suosikkinäyttelijät Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne. Top 20 -listalla Sieniretki nousi sijalle kuusi.

Viikonlopun muut ensi-illat olivat listan viidenneksi noussut kauhuelokuva Smile 6051 katsojalla ja Bollywood-tuotanto Ponniyin Selvan: Part One, jonka katsojamäärä oli 1 199 katsojaa ja sijoitus 15.

Jo tiistaina ensi-iltaan tullut dokumenttielokuva Viikinki ei noussut lainkaan Top 20 -listalle. Sitä esitetään rajoitetusti vain kahdessa salissa. Viikingin ensi-iltapäivän saldo oli 279 katsojaa ja viikonloppuna 60. Ylen tuottama dokumentti todennäköisesti nähdään lähiaikoina pienessä ruudussa.

Edellisenä viikonloppuna ensi-iltaan tullut Anna Erikssonin taide-elokuva W ei päässyt tälläkään viikolla Top 20 -listalle lainkaan.

Avausviikonloppunaan W keräsi vaatimattomat 167 katsojaa. W herätti sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla paljon kiivasta keskustelua, johon ohjaaja itse osallistui, mutta katsojamäärä jäi minimaalisen pieniksi.

Lähde: Elokuvasäätiö

Lisää luettavaa