Varttuneempi väki innostui kotimaisesta uutuuselokuvasta – rikkoi kovan rajapyykin

Vanhan merikarhun tarina vetoaa etenkin senioriyleisöön.

25.11.2022 12:45

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin elokuvateattereissa. Elokuvan on tähän päivään mennessä nähnyt jo 100 109 katsojaa.

”Poikkeuksellisen korkeat katsojaluvut kertovat siitä, että elokuvan tarina vetoaa katsojiin vahvasti. Hienoa, että Rakkaani merikapteeni on tuonut laajat ikäryhmät takaisin teattereihin näin sankoin joukoin”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

Rakkaani merikapteeni on jo kuudes Nordisk Filmin levittämä Klaus Härön elokuva. Yhteensä nämä elokuvat ovat keränneet elokuvateattereissa noin 600 000 katsojaa. Klaus Häröllä on ainutlaatuinen suhde yleisöönsä ja se näkyi myös Helsingin Sanomien yleisöäänestyksessä, jossa kaksi Härön elokuvaa äänestetiin 2000-luvun koskettavimpien kotimaisten elokuvien kärkeen. Rakkaani merikapteenista saamamme upea katsojapalaute siivittää Härön hienojen elokuvien sarjaa”, kertoo Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

Rakkaani merikapteeni palkittiin lokakuussa Chicago International Film Festivalin parhaan kansainvälisen elokuvan yleisöpalkinnolla. Elokuva on tehnytBio Rex -teattereiden varttuneelle väelle suunnatun senioribion kävijämääräennätyksen.

Helsinkiläisen Making Movies Oy:n tuottaman ja Irlannissa kuvatun elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo, Bríd Brennan sekä Catherine Walker. Elokuva sai maailman ensiesityksensä Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla syyskuussa ja se on myyty levitykseen jo Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Espanjaan, Isoon-Britanniaan ja Irlantiin.

Elokuva kertoo vanhasta merikapteenista, joka rakastuu kodinhoitajaansa. Miehen aikuinen tytär ei hyväksy suhdetta ja hän haluaa saada takaisin isän, jota hänellä ei oikeastaan koskaan ollutkaan.

Rakkaani merikapteeni sai ensi-iltansa 30.9.2022. Episodi antoi elokuvalle neljä tähteä.

”Monikerroksinen draama kätkee sisäänsä elämän kaikki sävyt”, Susanna Bono kirjoitti.

Lisää luettavaa