Komedian taitajat tekivät jännärin naisen pimeistä puolista

Episodi vieraili Missä on Emily? -elokuvan Lontoon ensi-illassa.

20.9.2018 17:26

Missä on Emily? -elokuva sai Lontoon ensi-iltansa aikaisemmin tällä viikolla. Elokuvan ohjaaja Paul Feig sekä tähdet Anna Kendrick ja Blake Lively vierailivat elokuvan ensimmäisessä julkisessa näytöksessä Lontoon Southbankilla.

Komedioistaan tuttu Feig tunnusti rakastavansa trillereitä.

— Olen aina halunnut tehdä trillerin, mutta en osannut käsikirjoittaa sellaista. Kun luin tämän käsikirjoituksen, rakastuin siihen ja huomasin siinä olevan potentiaalia myös hyvin hauskaan elokuvaan.Missä on Emily? -elokuva kertoo vlogia pitävästä äidistä, Stephaniesta, jonka paras ystävä Emily katoaa. Stephanien täytyy tunnustaa ettei ehkä tuntenutkaan Emilya yhtä hyvin kuin olisi halunnut uskoa.

Darcey Bellin kirjaan perustuva jännäri saattaa tuntua erikoiselta vedolta ohjaajalle, joka on luonut mainetta kovana komediaohjaajana. Missä on Emily? on kuitenkin dna:ltaan hyvin samankaltainen Feigin muiden elokuvien kanssa.

— Haluan vain tehdä elokuvia, jotka todella viihdyttävät yleisöä!

Feig halusi luoda elokuvaansa hitchcockmaisen tunnelman hahmojensa kautta.

— Halusin yleisön nauravan hahmojen reaktioille tilanteissa, jotka ovat liioiteltuja. Halusin naurun kumpuavan siitä, en varsinaisista vitseistä.

Stephanieta esittävä Anna Kendrick kuvailee rooliaan haasteelliseksi.

— Stephanie on kaikkia niitä asioita, joita naisten ei tulisi olla. Hän ei osaa pukeutua eikä hän ole cool. Samalla hän on kontrolloiva ja hänessä on paljon pimeyttä. Minun työni oli silti saada yleisö puolelleni. Oli hauskaa yrittää tuoda hänen inhimillisyytensä esiin.

Blake Livelyn esittämä Emily on elokuvan salaperäisin hahmo. Kahden lapsen äiti Lively vitsaili ottaneensa roolin, koska häntä tarvittiin kuvauksiin vain kolmeksi viikoksi.

— Emily on tavallaan tarinan roisto, mutta häntä oli hauska esittää, sillä pystyin jättämään kaiken kaunistelun ja teeskentelyn pois.

Entä mitä katsojat voivat odottaa elokuvalta?

— Mitä vähemmän tiedät, sen parempi! Kendrick hehkuttaa.

(EPISODI/Maria Lättilä, Lontoo)

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia