”Konservatiivien vastaisku” – Donald Trumpin ja salaliittoväen suosikkielokuva nähdään Suomen teattereissa

Tulossa marraskuussa.

2.10.2023 15:55

Yhdysvalloissa hitiksi noussut Sound of Freedom nähdään Suomen teattereissa marraskuussa.

Amerikkalaisittain vaatimattomalla 14,5 miljoonan dollarin budjetilla tehty jännäri on kahminut lipputuloja jo yli 200 miljoonaa dollaria.

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee, että Sound of Freedom on indie-tuotanto, joka on kerännyt suosiota Yhdysvalloissa etenkin kristittyjen konservatiivien ja salaliittoihin uskovan väen keskuudessa.

Sound of Freedomia pidetään eräänlaisena konservatiivien vastaiskuna niille elokuvatuotannoille, joita Yhdysvaltain oikeistolaiset pitävät liian liberaaleina. Presidentiksi uudelleen pyrkivä Donald Trump on järjestänyt elokuvasta yksityisnäytöksen golfklubillaan.

Sound of Freedomin sanotaan perustuvan tositapahtumiin. Se kertoo sisäisen turvallisuuden ministeriön agentista, joka pelastaa ihmiskaupan uhriksi joutuneen pojan ja saa tietää, että tämän sisko on yhä ihmiskauppiaiden kynsissä.

Alejandro Monteverden ohjaaman elokuvan pääosaa esittää Jim Caviezel, joka muistetaan toisesta Yhdysvaltain konservatiivien suosikista, Mel Gibsonin The Passion of the Christ -elokuvasta, jossa hän esitti Jeesusta.

Caviezel on katolisiin oppeihin nojaava julkiuskovainen, joka uskoo myös Qanon-tyyliisiin salaliittoteorioihin monien Trumpin kannattajien tapaan.

Yhdysvalloissa elokuvan levitti kristilliseen sisältöön erikoistunut Angel Studios. Suomessa sitä levittää Future Film, joka tunnetaan laatuelokuvien, kuten vaikkapa korealaisen Oscar-voittaja Parasiten, maahantuojana.

– Syymme tuoda Sound of Freedom elokuvateattereihin on, että se on meistä hyvä leffa, kertoo Future Filmin elokuvateatterilevityksen johtaja Harry Päiväläinen STT:n jutussa, joka on julkaistu Keskisuomalainen-konsernin lehdissä.

Päiväläinen kertoo STT:lle, että kun Dyyni 2:n ensi-ilta siirtyi Hollywoodin lakon takia, loppuvuoden elokuvaohjelmistoon syntyi aukko.

Sound of Freedom tulee teattereihin Dyyni 2:n alkuperäisenä ensi-iltapäivämääränä 3. marraskuuta. Dyynin jatko-osa ilmestyy näillä näkymin ensi vuoden huhtikuussa.

Katso Sound of Freedomin traileri alta.

Lisää luettavaa