Kotimainen luontodokumentti teki historiallisen ennätyksen

Luontodokumentti Järven tarina teki elokuvahistoriaa nousemalla 160 681 katsojallaan Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi dokumenttielokuvaksi ohittamalla Tämä on Amerikka (1978) -dokumentin.

19.4.2016 11:35

Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina on myös vuoden 2016 kotimaisista elokuvista toiseksi menestynein 160 681 katsojalla.

Sunnuntaina 6.3.2016 Järven tarina nousi 131 745 katsojallaan Suomen kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi, kotimaisten listan kakkosena on Selänne 130 530 katsojalla. Kolmantena listalla MRP Matila Röhr Productions Oy:n edellinen luontoelokuva Metsän tarina 90 156 katsojalla.

Järven tarinaa esitetään nyt 14. viikkoa.

Järven tarinan menestys elokuvateattereissa on poikkeuksellinen, sillä lähellekään näitä katsojalukuja on dokumenttielokuvalla viimeksi päästy ennen tallenteiden yleistymistä 70-luvulla” kertoo elokuvan levittäjä Katarina Nyman Nordisk Filmiltä tiedotteessa.

”Tallenneaikana dokumenttielokuvien katsojatilastojen kärkeä ovat hallinneet kotimaiset dokumenttielokuvat. Järven tarina on niidenkin joukossa aivan omaa luokkaansa, sillä ero tallenneajan tilastokakkoseen eli Selänne-dokumenttiin on jo 30.000 katsojaa.”

Marko Röhrin mukaan Järven tarinan valtava menestys elokuvateattereissa on osoitus siitä, miten rakas oma järvi-luontomme meille suomalaisille on.

”Kiitän katsojia omasta ja kaikkien tekijöiden puolesta myös siitä kannustuksesta, jota olemme saaneet”, Röhr kertoo tiedotteessa.

”Kiersin elokuvan kanssa neljä viikkoa ympäri Suomea ja sain valtavasti palautetta elokuvasta. Jokaisen näytöksen jälkeen minulta kysyttiin seuraavan luontoelokuvamme aihetta ja kannustettiin täydentämään tämä Suomen luonnosta ja mytologiasta kertova elokuva-sarja trilogiaksi. Järven tarinan menestys rohkaisee jatkamaan, MRP:n seuraavan luontoelokuvan ennakkovalmistelut on aloitettu. Tuntureiden tarina kuvataan maamme viimeisessä todellisessa ja myyttisessä erämaassa, Lapin kairoilla, tuntureilla, järvillä ja joilla”, Röhr maalailee.

Lähde: Lehdistötiedote

Lisää luettavaa