Kristitty yhdysvaltalaiskriitikko syyttää Doctor Strange -elokuvaa demoniopeista

Kaikkia ei voi miellyttää, eikä siihen oikeastaan ole tarvekaan. Joskus elokuva onnistuu kuitenkin hiertämään ihmisiä melko pahasti.

Tohtori Ted Baehr johtaa Christian Film & Television Commission -sivustoa, jota kautta hartaat kristityt löytävät muun muassa tietoa siitä, ovatko elokuvat soveliaita heidän uskolleen.

Tällä kertaa tohtori Baehrin hampaisiin jäi Doctor Strange. Hän antoi elokuvalle -4 pistettä, joka vastaa ”vastenmielistä” heidän asteikoillaan.

Doctor Strange on vaarallinen johdatus demoniseen ja okkultiseen petokseen. Raamattu varoittaa tämänkaltaisista okkultisista harjoituksista ja noituudesta, joita elokuvan sankari oppii. Niistä puhutaan 5. Mooseksen kirjan jakeissa 18:9-12 sekä galatialaiskirje 5:20:ssa. Elokuvan okkultinen New Age -guru opettaa myös, että kuoleman jälkeistä elämää ei ole olemassa, että kuolema on todellakin loppu, ja se on hyvä asia”, kirjoittaa Baehr.

Alla arviossa käytetyt raamatun jakeet. Ensin 5. Mooseksen kirja 18:9-12:

9. Kun tulet siihen maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, niin älä opettele jäljittelemään niiden kansojen kauhistavia tekoja.
10. Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta,
11. joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.
12. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle, ja sellaisten kauhistusten tähden Herra, sinun Jumalasi, karkoittaa heidät sinun tieltäsi.

Galatialaiskirje 5:20:

19. Ja joka ei kuule minun sanojani, joita hän minun nimessäni puhuu, hänet minä itse vaadin tilille.
20. Mutta profeetta, joka julkeaa puhua minun nimessäni jotakin, jota minä en ole käskenyt hänen puhua, tahi puhuu muiden jumalien nimessä, sellainen profeetta kuolkoon.’
21. Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: ’Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?

Doctor Strange ei ole ensimmäinen (eikä viimeinen) elokuva, joka on joutunut kristillisen kritiikin kohteeksi. Muun muassa Harry Potter -kirjoja poltettiin ja ne kielletiin kirjastoista USA:n eteläosissa.

Elokuvan USA:n ensi-ilta on huomenna, 4.11., ja siitä ennustetaan isoa box office -hittiä.

Lähde: Epicstream

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut