Kuinka monta Hollywood-tähteä mahtuu yhteen Valkoiseen taloon?

26.7.2012 22:10

The Butler -elokuvan perusteella monta – ja vielä vähän lisää. Valkoisen talon entisen hovimestarin, Eugene Allenin elämään perustuva The Butler on tupaten täynnä tähtinäyttelijöitä. Syy tungokselle on historiallinen: Allen ehti talossa viettämiensä kolmen vuosikymmenen aikana palvella peräti kahdeksaa presidenttiperhettä, joten myös näyttelijöitä on oltava parin ensemblen verran.

Uusin lisäys jo kuvattavan elokuvan näyttelijäkatraaseen on Salt-agenttijännärissä (2010) Valkoisessa talossa riehunut Liev Schreiber, joka on kiinnitetty presidentti Lyndon B. Johnsonin rooliin.

Presidentti Eisenhoweria edustavat Robin Williams (Good Will Hunting) ja Melissa Leo (Taistelija). Kennedyille kasvonsa antavat James Marsden (X-Men) ja Minka Kelly (The Roommate).

Ronald Reaganin rooliin on valittu Alan Rickman (Rakkautta vain), joka saa Nancy-vaimokseen Jane Fondan (Katkera paluu).

Huoneessa 1408 synkistellyt John Cusack on Richard Nixon.

Myös Alex Pettyferille, Vanessa Redgravelle, Oprah Winfreylle ja Forest Whitakerille löytyy vahvistettu rooli elokuvasta. Elokuvasivusto IMDB listaa elokuvassa nähtäviksi nimiksi myös muun muassa Mariah Careyn, Zac Efronin, Cuba Gooding Jr:in, Terrence Howardin ja Nicole Kidmanin.

The Butlerin ohjaa vähälle huomiolle aiemmilla ohjauksillaan jäänyt Lee Daniels (The Paperboy). Elokuvan pitäisi valmistua ensi vuodeksi.

Oikea Eugene Allen kuoli 90-vuotiaana vuonna 2010.

Kuva Mantsurian kandidaatista (2004).

Lähde: Dark Horizons

Lisää luettavaa