Kullankaivaja pakenee natseja Jalmari Helanderin uudessa toimintaelokuvassa

Helanderin edellisestä pitkästä elokuvasta on vierähtänyt seitsemän vuotta. Uusi elokuva on tulossa näillä näkymin teattereihin ensi vuonna.

14.6.2021 12:30

Jalmari Helanderin uuden elokuvan Sisu pääosissa nähdään Jorma Tommila ja Paul Anderson.

Elokuvan kuvaukset alkavat ensi syyskuussa Suomen Lapissa. Sisu on toiseen maailmansotaan sijoittuva toimintaelokuva, jossa yksi mies taistelee natsien tuhopartiota vastaan Lapin erämaassa.

Pääosissa nähdään Helanderin Rare Exports -elokuvasta tuttu Jorma Tommila sekä Paul Anderson, joka on nähty muun muassa elokuvassa The Revenant sekä tv-sarjassa Peaky Blinders.

Tommila on esiintynyt useissa pitkissä elokuvissa kuten Bad Luck Love, Raid, Muukalainen, Vares – yksityisetsivä, Erottamattomat sekä Harjunpää ja pahan pappi.

Paul Anderson on tunnettu Arthur Shelbyn roolista hittisarjassa Peaky Blinders. Hänellä on myös ollut merkittäviä rooleja elokuvissa The Revenant, Hostiles, Kamppailu merta vastaan ja ’71.

Anderson on juuri päättänyt Guillermo del Toron ohjaaman Nightmare Alley -elokuvan kuvaukset.

”Minulla on ollut unelma 10-vuotiaasta asti tehdä räjähtävä toimintaelokuva Suomessa. Lopultakin olen tilanteessa, jossa saan toteuttaa haaveeni ja ohjata eeppisen selviytymistarinan, joka sijoittuu toisen maailmansodan runtelemaan Lappiin”, kertoo Jalmari Helander tiedotteessa.

Helanderin edellinen pitkä elokuva Big Game valmistui vuonna 2014. Siinä nähtiin pääosassa Samuel L. Jackson. Sen jälkeen Helander on ohjannut muun muassa televisiosarjoja Luottomies (2018) ja Kalifornian kommando (2020).

Sisu sijoittuu syvälle Lapin erämaahan. Aatami Korpi (Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan ja kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin. Kun Aatamia vastaan rymistelee SS-upseeri Bruno Helldorfin (Anderson) johtama kolmekymmentä henkinen natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Subzero Film Entertainment Oy tuottajana Petri Jokiranta. Sony Pictures on hankkinut elokuvaan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella.

”On upea asia, että amerikkalainen major studio Sony solmii levityssopimuksen tuotantoyhtiömme kanssa. Sisu on jälleen yksi uusi etappi meille kohti sellaista kotimaista elokuvatuotantoa, joka toimii yhtä hyvin levityksessä Suomessa kuin maailmalla, kommentoi tuottaja Petri Jokiranta.

Pohjoismaissa elokuvan levittää Nordisk Film. Elokuvan tv-esityksistä vastaa MTV, ja elokuva tullaan näkemään myös C More -suoratoistopalvelussa.

Sisu saa elokuvayhtiön tiedotteen mukaan ensi-iltansa vuonna 2022.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia