C Moren uudessa poliisisarjassa on kovia kotimaisia ohjaajanimiä

C Moren uuden Karkurit-sarjan keskiössä on karkureita paikantava eliittipoliisiyksikkö.

C Moren uutuussarjan keskiössä ovat karkureita paikantavan eliittipoliisiyksikön jäsenet ja heidän kohteensa: lain kouraa pakoilevat rikolliset.

Sarjan tekijätiimiin kuuluvat käsikirjoittaja Tatiana Elf sekä ohjaajat Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game), Hamy Ramezan (Listen, Any Day Now) ja Saara Cantell (Kohtaamisia, Tulen morsian).

Karkurit-sarjassa keskitytään poliisin erillisen erikoisyksikön jäseniin, mutta siinä tullaan näkemään myös joitakin Roba-sarjan  hahmoja. Erikoisyksikön toimintakenttä on vahvasti kansainvälinen, sillä karkureita jahdataan myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Yksikkö toimii osana EU:n laajuista FAST-verkostoa (Fugitive Active Search Team) ja se koostuu erityiskoulutuksen saaneista rikostutkijoista. Jokaisessa sarjan jaksossa paneudutaan syvällisesti yksittäisen karkurin profiiliin, mutta sarjan päähenkilöt eivät pääse poliisityössään täysin eroon henkilökohtaisista vaikuttimistaan.

”Jokainen rikollinen on kohdannut elämässään tilanteen, jossa he ovat kokeneet, että ainoa tie ulos on rikos. Karkurit-sarja keskittyy juuri tähän – poliisin erikoisyksikkö tutkii mikä on karkurin motiivi, miksi hän on tehnyt rikoksen ja miksi paennut juuri nyt? Suurin osa karkuritarinoista on saanut kipinän tosielämän tarinoista. Inspiraatiota olen ammentanut niin kotimaisista kuin ulkomaisistakin uutisista tai kertomuksista, ja ne ovat temmanneet minut mukaansa. Toivottavasti ne tempaavat mukaan myös katsojan”, kuvailee pääkäsikirjoittaja Tatiana Elf.

Karkurit julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa loppuvuodesta 2020.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut