Kulttibändin nokkamies: ”Olisin voinut pelastaa Heath Ledgerin” – Ledger otti tältä mieheltä vaikutteita Jokeriinsa

Tiestikö tästä yhteydestä?

Brittiläinen Killing Joke on todellinen kulttibändi. Killing Joke perustettiin vuonna 1978. Ensimmäinen albumi julkaistiin vuonna 1980. Se kantaa nimeä Killing Joke. Bändi on sen jälkeen tehnyt lukemattomia levyjä ja ollut vaikuttajina sellaisille bändeille kuten Metallica, Nirvana, Nine Inch Nails ja Soundgarden.

Myös Heath Ledger oli bändin fani. Hän otti Jokeriinsa vaikutteita Killing Joken nokkamiehestä Jaz Colemanista. Ledger kuoli vuonna 2008 lääkkeiden yliannostukseen.

Coleman paljastaa nyt, että olisi pystynyt pelastamaan Ledgerin, mikäli olisi tiennyt hänen aikeistaan ottaa Colemania Jokeriinsa.

Ledger kopioi Colemanin maneereita bändin Hosannas from the Basement of Hell -videolta. Samaa nimeä kantava levy julkaistiin vuonna 2006.

– Olin silloin kännissä, ylipainoinen ja helvetin ilkeä. Ledger käytti videosta otettuja stillejä luodessaan Jokerin Yön ritariin. Hän opiskeli minua lisääntyvissä määrin.

– Hänellä oli minusta kuvia ja stillejä kaikkialla. Olin ylipainoinen, helvetin kännissä, tuhosin kaikkea, olin täysin mielisairas. Hän käytti kaikkea sitä Hosannasista sekä muuta, mitä oli kuullut minusta. Se on totta.

Jaz kertoo myös pellemaskistaan, jota käyttää lavalla.

– Käytän sitä, koska minulla on kokemuksia okkultisista voimista. Se energia sairastaa mielesi, tekee sinut hulluksi. Käytän maskia suojana. Minulla on aina pieni pala maskia päälläni, koska tiedän, että tulisin hulluksi muuten. Se on typeryksen ja hullun harlekiinin energiaa. Yhdestoista polku elämän puusta – tiedän tasan tarkalleen mitä se on. Ja mitä se tekee.

– Minulla on tästä 40 vuoden kokemukset. Olisin voinut pelastaa Heath Ledgerin, jos olisin tuntenut hänet. Sinun pitää tehdä tiettyjä suojauksia, jos lähdet työskentelemään näiden energioiden kanssa. Energiat ovat totta.

Katso alta Ledgeriin syvästi vaikuttanut musiikkivideo.

Lähde: Loudersound

Aiheeseen liittyvät jutut