6 jännittävää faktatietoa Nolanin Batman-trilogiasta – Bale ei yllättävää kyllä ollut tyytyväinen roolisuoritukseensa

Heath Ledgerin poismeno vaikutti syvästi.

Christopher Nolanin Batman-elokuvat ovat monien mielestä sitä parasta viittasankaria. Leffoihin ja erityisesti päätähti Christian Baleen liittyy mielenkiintoisia faktoja elokuvien tiimoilta. Voit lukea niistä alta.

1. Bale laihdutti The Machinist elokuvaa varten itsensä luurangoksi. Vain kuudessa kuukaudessa hän kuitenkin lisäsi painoaan ja lihasmassaansa kymmeniä kiloja Batman Begins -leffaa varten. Hän tankkasi paljon proteiinia, vähän rasvaa eikä syönyt lainkaan sokeria. Hiilihydraattia hän kulutti niin ikään vain vähän. Tietysti hän myös treenasi.

Tähdellä on hallussaan ennätys kiloissa laskettuna, paljonko hän on laihduttanut ja lisännyt painoaan rooleja varten.

2. Bale on ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolinen näyttelijä, joka on esittänyt Batmania. Hän on syntynyt Etelä-Walesissa.

3. Näyttelijä teki kaikki stunttinsa itse. Yksi asia häneltä kuitenkin kiellettiin – hän ei saanut ajaa itse batmobiilia.

4. Bale ei ollut tyytyväinen roolisuoritukseensa Batmanina. Hän tuumi aikoinaan, ettei saanut tulkittua Batmanin kieroutunutta luonnetta niin hyvin kuin halusi. Bale tuskaili aikoinaan: ”Heath tuli paikalle ja tavallaan tuhosi kaikki suunnitelmani. Hän on paljon mielenkiintoisempi kuin minä ja mitä minä teen (hahmollani).” Bale oli silti hyvä ystävä edesmenneen Jokeri-näyttelijä Heath Ledgerin kanssa.

5. Ledgerin kuoleman jälkeen Bale oli surun murtama viikkoja. Hän ei puhunut lehdistölle ja pysytteli poissa julkisista tilaisuuksista. ”Minulle suru on yksityinen asia”, Bale tuumi myöhemmin.

6. Yön ritari -elokuva oli ensimmäinen supersankarileffa, joka tienasi yli miljardi dollaria. Sen jälkeen niitä onkin ollut useampia.

Lähde: TrainMag, Factinate, MovieFone

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut