Näin Heath Ledger valmistautui Jokeri-rooliin – brutaalia! Jack Nicholson varoitti tähteä

Maailma menetti suuren taiteilijan.

Heath Ledgerin Jokeri-tulkinta on monien mielestä kaikkien aikojen paras. Ledger pääsi yllättämään lähes kaikki – aluksi roolitusta pidettiin suurena virheenä.

Myöhemmin paljastui, että Ledger todella teki töitä astuakseen psykopaattisen rikollisen nahkoihin. Hän sulkeutui kuudeksi viikoksi hotellihuoneeseen hioakseen rooliaan.

Siellä hän yritti päästä käsiksi Jokeri-hahmon psykologiaan. Hän kehitti siellä hahmolle ominaiset eleet, äänen ja sadistisen naurun. Kuvauksissa hän keksi vielä erikoisen tavan lipoa huultaan – tämän tähti keksi sattumalta, koska hänen suun alueellaan ollut maskeeraus ei ollut pysyä paikoillaan.

Viime aikoina on ollut myös puhetta siitä, että Ledger sai inspiraatiota kuuluisan laulajan olemuksesta. Kyseinen laulaja oli Tom Waits.

Ledgerin on väitetty kuolleen Jokeri-roolin takia, mutta enemmänkin syynä oli Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvan karmeat kuvausolosuhteet. Tämä yhdistettynä lääkkeiden väärinkäyttöön ja unettomuuteen oli liikaa tähdelle.

Ledger oli ennen Jokeri-rooliaan ollut ilmeisesti yhteydessä aikaisempaan Jokeri-näyttelijään – legendaariseen Jack Nicholsoniin. Kun Nicholson kuuli Ledgerin kuolemasta, hän kommmentoi mystisesti: ”Minä varoitin häntä.”

Lähde: Bored Panda

Aiheeseen liittyvät jutut