Muistatko Jokerin kynätempun Yön ritari -leffassa? Oli erittäin vaarallinen tehdä

Tarkkuutta ja varovaisuutta vaadittiin.

Yön ritari -leffasta on vierähtänyt jo yli vuosikymmen. Leffa muistetaan laadukkaana supersankarielokuvana, joka tarjosi paljon muistettavia hetkiä. Erityisesti jäi mieleen Heath Ledgerin roolisuoritus Jokerina.

Yksi hiuksia nostattava hetki oli, kun Ledgerin Jokeri teki niin sanotun kynätempun. Kohtauksessa Jokeri on tapaamisessa muiden alamaailman pomojen kanssa. Yhtäkkiä hän kysyy: ”Miten olisi taikatemppu?” Tämän jälkeen Jokeri lyö kynän pöytään ja iskee brutaalisti yhden pomon kasvot kynää vasten kehuen, miten sai kynän katoamaan.

Kohtaus oli vaarallinen oikeassakin elämässä, sillä se vaati tarkkaa ja varovaista työtä näyttelijöiltä. Kynä oli oikeasti pöydässä kiinni, kun Ledger tarttuu rikollispomoa päästä ja pakottaa tämän kohti kynää. Rikollispomon näyttelijän täytyi tämän jälkeen luonnollisen näköisesti vetää itse kynä pöydästä pois, jottei hän löisi kasvojaan siihen oikeasti.

Jälkituotannossa poistetun kirjoitusvälineen tilalle luotiin tietokonegrafiikalla luotu kynä. Voit katsoa kohtauksen alta.

YouTube video

Lähde: CBR

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut