Jack Nicholsonin ja Daniel Day-Lewisin rakastama elokuva tuotti yli 178 miljoonaa dollaria – Mm. DiCaprio, Pitt ja Damon kieltäytyivät rooleista

Elokuva teki päänäyttelijöistä tähtiä.

30.7.2019 09:00

IndieWiren uutisen mukaan Ang Leen vuoden 2005 Brokeback Mountain oli myös toisen ohjaajalegendan työn alla. Good Will Hunting, Elämän edessä ja Milk -elokuvien ohjaaja Gus Van Sant halusi nimittäin tehdä elokuvan aiemmin, mutta ei saanut siihen haluamiaan näyttelijöitä.

Van Sant oli sitä mieltä, että rooleissa piti olla Hollywoodin suurimpia nimiä. ”Kukaan ei halunnut tehdä sitä”, Van Sant toteaa. Hän kertoo tarjonneensa rooleja mm. Leonardo DiCapriolle, Brad Pittille, Matt Damonille ja Ryan Phillippelle. Kaikki kieltäytyivät erilaisiin syihin vedoten.

Ang Leen elokuvassa nähdyt Heath Ledger ja Jake Gyllenhaal saivat molemmat Oscar-ehdokkuudet rooleistaan. Elokuva oli myös kuuden muun Oscarin ehdokas, mukaan lukien paras elokuva. Brokeback Mountainia voitiin pitää ennakkosuosikkina, mutta yllättäen parhaaksi elokuvaksi valittiin Crash.

Palkinnon jakanut Jack Nicholson myönsi myöhemmin olleen erittäin yllättynyt lopputuloksesta ja totesi äänestäneensä itsekin Brokeback Mountainia vuoden parhaaksi elokuvaksi. Myös toinen kolmella Oscarilla palkittu näyttelijä, Daniel Day-Lewis, on kertonut että elokuva on yksi hänen suosikkejaan.

Lisää luettavaa