Kun toksinen fanikulttuuri meni taas liian pitkälle: The Last of Us Part 2:n ääninäyttelijä saa tappouhkauksia roolinsa takia

Semmoista sitten taas tällä kertaa.

Itseään The Last of Us -pelin faneiksi kutsuvat pelaajat ovat lähettäneet The Last of Us Part II -pelissä Abbya näyttelevälle Laura Baileylle tappouhkauksia, koska hänen roolinsa vihastuttaa ”faneja”.

Bailey kertoi itse asiasta sosiaalisessa mediassa.

Peli on tosissaan jakanut mielipiteitä. Episodi esimerkiksi antoi sille täydet pisteet, kun taas monet fanit ovat vihanneet sitä, miten pelin päähahmoja kohdellaan siinä.

Nämä ”fanit” käynnistivät myös sen takia niin sanotun arvostelupommituksen, eli he antavat isolla joukolla pelille (tai elokuvalle) huonoimman mahdollisen arvosanan, jotta sen keskiarvo laskisi.

Saman trollauksen kohteeksi ovat päätyneet muun muassa naisvetoiset supersankari- ja toimintaelokuvat sekä sellaiset elokuvat, joita ”fanit” ovat pitäneet feministisinä sanomaltaan.

Myös Joker-elokuva joutui jo ennen ensi-iltaa vihan kohteeksi, sillä Joaquin Phoenixin hahmon väitettiin edustavan juuri tällaisen toksisen fanikulttuurin incel-miestä. Episodi kirjoitti myös tästä aiheesta.

Toksiset fanit syyttävät pelistudio Naughty Dogia ja sen pelijohtajaa Neil Druckmannia homo- ja transpositiivisesta agendasta, vaikka jo ensimmäisessä pelissä kävi selväksi, että pelin päähahmo Ellie on lesbo.

Samaiset fanit valittavat Abby-hahmon olevan liian lihaksikas naiseksi, vaikka Abby on ammattisotilas.

Alla Baileyn viesti.

Lisäyksenä (5.7.2020 klo 21:25) vielä Druckmannille saapuneita twiittejä.

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut